Κεντρική Γυναίκες Κύριε Λιόλιο είσαστε περήφανος για το έργο σας;

Κύριε Λιόλιο είσαστε περήφανος για το έργο σας;

Όλα καλά κ. Λιόλιο;

Βαγγέλη Λιόλιο, θα αφήσεις κάποια Ένωση όρθια;

Ενοχλούμε τον κ. Λιόλιο και το κάνουμε με μεγάλη χαρά. Βλέπετε, εμείς δεν έχουμε θαμπωθεί από το αφήγημά του και κάνουμε ρεπορτάζ. Ψάχνουμε κι όποιος ψάχνει βρίσκει. Ξεκινήσαμε με την ΕΣΚΑΒΔΕ, πήγαμε στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και πέραν κάθε αμφιβολίας αναδείξαμε την απόλυτη εξαθλίωση του γυναικείου μπάσκετ. Έτσι, για να μην πει κάποιος κακεντρεχής ότι πιαστήκαμε από μια Ένωση, η οποία παρουσιάζει δυσλειτουργία, για να θίξουμε τον πρόεδρο της ΕΟΚ.

Συνεχίζουμε απτόητοι, για να αποδείξουμε στην πράξη ότι η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Κύριε Λιόλιο σειρά έχει η ΕΣΚΑΚ (Αργολίδα και Κορινθία). Φαντάζομαι ότι οι αρμόδιοι της ομοσπονδίας γνωρίζουν πού βρίσκεται. Συνορεύει με την Αττική, άρα και τις μεγάλες Ενώσεις της χώρας (ΕΣΚΑ κι ΕΣΚΑΝΑ).

Είναι διαφορετική η εικόνα; Η απάντηση είναι αρνητική. Μαύρη κι άραχνη. Μιλάμε για χάλια… Να αναφέρουμε ότι εδώ ανήκουν και οι Δαναοί Άργους, οι οποίοι αγωνίζονται στην Α2, αλλά φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να σώσουν την κατηγορία φέτος.

Η συγκεκριμένη ομάδα στηρίζεται όλα τα χρόνια κυρίως σε Αθηναίες (Κεχαγιά, Δανούση, κτλ.) και παίκτριες γειτονικών περιοχών, σχετικά μεγάλης ηλικίας, χωρίς να έχει παράξει κάποιο αναπτυξιακό έργο. Οι μόνες μικρές παίκτριες, που μάλιστα έφυγαν από την ομάδα και φαίνεται ότι μπορούν να αγωνισθούν σε υψηλότερο επίπεδο, είναι οι αδελφές Μάγκλαρη, οι οποίες επέστρεψαν στην Τρίπολη.

Κλασικά εικονογραφημένα κ. Λιόλιο

Στο φετινό πρωτάθλημα της Ένωσης δήλωσαν συμμετοχή τέσσερις ομάδες (Ποσειδών Λουτρακίου, Ολυμπιάδα Λεχαίου, Ολύμπια Ναυπλίου και Αργολικός), με τον Αργολικό να αποχωρεί με την κλήρωση των αγώνων. Τι γίνεται κ. Λιόλιο, θα βρούμε κάποια Ένωση χωρίς αποχώρηση ομάδας στην κλήρωση; Όχι μετά 2-3 μήνες, με την κλήρωση! Και μιλάμε 1/4 όχι 1/12.

Οι έξι αγωνιστικές του… φοβερού πρωταθλήματος δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά φαίνεται ότι η Ολυμπιάδα Λεχαίου θα πάρει το χρίσμα για συμμετοχή στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου για την Α2 κατηγορία. Το κάθε φέτος και χειρότερα είναι σήμα κατατεθέν για τη διοίκηση της ΕΟΚ.

Πέρυσι στο ίδιο πρωτάθλημα είχαν δηλώσει συμμετοχή πέντε ομάδες (Άρατος Κιάτου, Ολύμπια Ναυπλίου, Αργοναύτης Ν. Κίου, Ολυμπιάδα Λεχαίου και Κρανίδι). Επομένως κ. Λιόλιο κι εδώ -με την ανύπαρκτη συμβολή σας- καταφέρατε να καθοδηγήσετε το μπάσκετ γυναικών προς τη διάλυση. Μία ομάδα με μεγάλη ιστορία στον χώρο, ο περσινός πρωταθλητής Άρατος Κιάτου (Στούπα, αδερφές Αναστασοπούλου, κάποιες από τις σημαντικές παίκτριες της), που αγωνίσθηκε στο Ειδικό Τουρνουά Ανόδου στην Α2, φέτος δεν δήλωσε συμμετοχή!

Θα ρωτούσαμε τον κ. Λιόλιο, αλλά δεν θέλουμε να τον φέρουμε σε (πιο) δύσκολη θέση. Τον νοιάζει, άλλωστε; Συμμετοχή δεν δήλωσαν κι ο Αργοναύτης Ν. Κίου, το Κρανίδι. Ούτε για εκείνους ρώτησε κανείς, ούτε για την ομάδα που έφυγε με την κλήρωση.

Οι υπεύθυνοι της Ένωσης τι λένε για αυτά; Αλήθεια, μια που το έφερε ο λόγος, αυτό το Β’ Γυναικών τι το θέλετε στο site σας;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…