Κεντρική Γυναίκες Λιόλιος, ο ορισμός τής αποτυχίας

Λιόλιος, ο ορισμός τής αποτυχίας

Λιόλιος, Νικάκης

Τα έχει διαλύσει όλα ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Γράψαμε χθες για την πλήρη άγνοια που έχουν για το γυναικείο μπάσκετ ο Βαγγέλης Λιόλιος κι οι συνεργάτες του. Μακάρι να ήταν μόνο αυτό. Υπάρχουν και χειρότερα. Εμείς -σε αντίθεση με τους ανθρώπους τής ΕΟΚ– ψάχνουμε σε βάθος.

Φτάσαμε στο τοπικό πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΚΑΒΔΕ, εκεί που ο κ. Λιόλιος έχει τοποθετήσει δική του διοίκηση, με δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι ελάχιστη σχέση έχουν με τον τόπο. Σκοπός του ήταν να πλήξει την εκλεγμένη (πανηγυρικά και με τεράστια ποσοστά) διοίκηση του Κώστα Νικάκη, αδιαφορώντας για τη ζημιά, που θα κάνει στο άθλημα.

Ούτε ο Λιόλιος, ούτε κάποιος από την ΕΟΚ, ασχολήθηκε με αυτό το πρωτάθλημα, σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας. Γιατί; Επειδή «δεν πουλάει», δεν έχει μεγάλη προβολή. Εμείς, πάλι, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε τον κόσμο, για να αντιληφθεί ότι η νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας τα έχει διαλύσει όλα.

Στο πρωτάθλημα γυναικών της ΕΣΚΑΒΔΕ, την περίοδο 2023-‘24 δήλωσαν συμμετοχή τέσσερις ομάδες: ΑΓΣ Ιωαννίνων, Πύρρος Άρτας, Σχερία και ΠΑΣ Γιάννινα (Β). Με την έναρξη του πρωταθλήματος η Σχερία κι ο ΠΑΣ Γιάννινα (Β) αποχώρησαν, για λόγους που προφανώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να μάθει. Το γνωρίζει ο κ. Λιόλιος; Σιγά μην ασχοληθεί με την ΕΣΚΑΒΔΕ. Ο Νικάκης τον ενοχλούσε.

Τρομερό πρωτάθλημα έφτιαξε ο Λιόλιος

Έτσι το πρωτάθλημα, που ξεκίνησε στις 18/11 περιλαμβάνει δύο αγώνες των υπόλοιπων δύο ομάδων. Ο Λιόλιος κι η ανάπτυξη! Αυτή τη στιγμή που γράφουμε το κείμενο, έχει γίνει ο 1ος αγώνας και στις 14/1 θα γίνει και ο 2ος, για να αναδειχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα, που θα συμμετέχει στο Ειδικό Πρωτάθλημα Ανόδου στην Α2. Αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι κατάντια.

Για την ιστορία το 2021-‘22 το πρωτάθλημα έγινε με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων, όπως και το 2022-‘23. Από ότι αντιλαμβάνεστε, η παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΚ, η συμβολή των δικών του ανθρώπων, η δική του απόλυτα ελεγχόμενη διοίκηση, χειροτέρευσε τα πράγματα, αντί να τα φτιάξει. Ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε αυτό το χάλι.

Εικόνα εγκατάλειψης στην ΕΣΚΑΒΔΕ

Ο κακός Νικάκης πάλευε με τις όποιες δυνάμεις είχε, σε μια ομολογουμένως δύσκολη περιοχή. Τι συμβαίνει σήμερα στην Ένωση; Διαθέτει δύο ομάδες στην Α1 γυναικών (ΠΑΣ Γιάννινα και Νίκη Λευκάδας) και προς το παρόν μία ομάδα στην Α2 (ΣΚ Ιωάννινα). Ελάχιστες -αν υπάρχουν- ντόπιες παίκτριες, με αποτέλεσμα η Νίκη Λευκάδας να κάνει προπονήσεις στην Αθήνα!

Γράψαμε (όχι τυχαία) «προς το παρόν» έχει ομάδα στην Α2, γιατί ο ΣΚ Ιωαννίνων δεν έχει νίκη και κατά τα φαινόμενα θα υποβιβαστεί στα τοπικά. Ο Λιόλιος κι η διοίκησή του θα έχουν με το ζόρι δύο ομάδες στην Α1. Επί Νικάκη η ΕΣΚΑΒΔΕ είχε ομάδες στην Α2 Γυναικών (Σχερία, Αργοναύτες Αγρίνιου, Πύρρος Άρτας) που δεν τα κατάφεραν.

Αξιοσημείωτο ότι οι Αργοναύτες Αγρινίου δεν υπάρχουν, ενώ το 2021-‘22 αγωνίζονταν στην Α2 γυναικών. Αλήθεια, έχει ιδέα γιατί μιλάμε ο κ. Λιόλιος; Μπα, δεν νομίζω. Αν ζητήσουμε από τα μέλη του «δικού του» Δ.Σ. να μας υποδείξουν πού είναι οι έδρες των ομάδων, δεν θα τα καταφέρουν ούτε με GPS. Αυτοί είναι οι… τεχνοκράτες.

Η απόλυτη διάλυση

Το τοπίο είναι δυστοπικό. Αν οι τέσσερις (Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσπρωτία και Πρέβεζα) από τους 7 νομούς της Ένωσης δεν έχουν ομάδες γυναικών κάτι συμβαίνει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μηδενικής δουλειάς και της άγνοιας για τον χώρο, των συνεργατών του προέδρου. Αλλά τι φταίνε οι δύσμοιροι; Τους είπε ο Λιόλιος να πάνε και πήγαν.

Πήγαν να… διορθώσουν την κατάσταση. Καλά πήγε αυτό! Να υπενθυμίσουμε ότι ο ρόλος της ΕΟΚ είναι να φροντίζει εξίσου όλες τις Ενώσεις. Αν έτσι τα καταφέρνουν οι «ομοσπονδιακοί», μακάρι σε όλες τις άλλες να είναι άνθρωποι, που δεν έχει επιλέξει ο Λιόλιος. Μπας και…

Τα πράγματα είναι απλά. Το μπάσκετ γυναικών δεν ενδιαφέρει τη διοίκηση της ΕΟΚ κι ας καμώνεται ο κ. Λιόλιος ότι ασχολείται. Απλά υποκρίνεται. Προσπαθεί να φτιάξει -και καλά- την εικόνα των πρωταθλημάτων, των Εθνικών ομάδων, των υποδομών, με πασαλείμματα, δίχως σχέδιο κι οργάνωση.

Υποχρέωση της ΕΟΚ είναι να αυξήσει τη βάση του δυναμικού των αθλητριών, τις γνώσεις των προπονητών και των παραγόντων, να δώσει σαφείς κατευθύνσεις για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία των σωματείων και φυσικά να συνεργαστεί με την Πολιτεία (διευκολύνσεις, σχολεία, υποδομές και προβολή), ώστε να ορθοποδήσει το μπάσκετ γυναικών. Με όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία μας, θα ήταν μια ουσιαστική διέξοδος και μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Αντί επιλόγου: Αν η ΕΣΚΑΒΔΕ είχε περισσότερες ψήφους, ο κ. Λιόλιος θα είχε ασχοληθεί σοβαρά. Όχι για να ρίξει τον Νικάκη, που παραμένει ακάματος εργάτης τού μπάσκετ και πιστός στις ιδέες του και στην παράταξη Φασούλα, αλλά για να αναπτύξει το μπάσκετ στην περιοχή.

Με το καλό, λοιπόν, στις επικείμενες εκλογές της Ένωσης να πάει αυτός κι οι άνθρωποί του στα σωματεία, να τους μιλήσει για το έργο του. Α, και να τους πει για τα επτά γήπεδα που έφταιξε στην περιοχή, αλλά και τα άλλα 1.000 που χτίζει σ’ όλη τη χώρα. Γελάνε κι οι πέτρες

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…