Κεντρική Γυναίκες Ο Λιόλιος βλέπει… οράματα

Ο Λιόλιος βλέπει… οράματα

Βαγγέλης Λιόλιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος κοιμάται κι ονειρεύεται…

Δεν έχουμε απαίτηση από τον πρόεδρο της ΕΟΚ να γνωρίζει τα πάντα γύρω από το μπάσκετ, αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι το σημείο που ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει πλήρη άγνοια, υπάρχει τεράστια απόσταση. Κι επειδή εμείς δεν γράφουμε τίποτα στην τύχη, θα σας αποδείξουμε με επιχειρήματα ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κι η διοίκησή του έχουν άγνοια γύρω από τα θέματα, που… νομοθετούν.

Η ΕΟΚ προκήρυξε χθες (με αριθμό πρωτοκόλλου 107/9-1-2024) τα τρία Ειδικά Πρωταθλήματα Ανόδου για την Α2 κατηγορία γυναικών. Όσο ξέρει ο Λιόλιος από γυναικείο μπάσκετ, ξέρω εγώ από ποικιλίες καφέ, αλλά πάμε παρακάτω.

Χώρισαν, λοιπόν, τις ομάδες γυναικών των Τοπικών Πρωταθλημάτων σε τρεις ομίλους:

  • Στον 1ο οι πρωταθλήτριες ομάδες ΕΣΚΑΗ, ΕΣΚΑΣΕ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΣΚΑΚ και ΕΣΚΑΒΔΕ
  • Στον 2ο οι πρωταθλήτριες ομάδες ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ΕΣΚΑΘ, ΕΚΑΣΚΕΜ, ΕΚΑΣΔΥΜ και ΕΚΑΣΧ
  • Στον 3ο οι πρωταθλήτριες ουσιαστικά όλων των νήσων (συμπεριλαμβανόμενης και της Κρήτης)

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο πρωταθλήματα (1ος και 2ος όμιλος) από 11/2 – 21/4, με 8 αγωνιστικές κι ένα τουρνουά -όπως γινόταν και κατά το παρελθόν- για τις νησιωτικές ομάδες του 3ου ομίλου. Οι πρωταθλητές των ομίλων, μαζί με τις νικήτριες ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ (συνολικά 6 ομάδες) ανεβαίνουν στην Α2 εθνική κατηγορία.

Τι γράφετε μωρέ; Δεν έχετε ιδέα

Στον 2ο όμιλο έχει… τοποθετηθεί η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΧ (Χαλκιδική). Απ’ ότι γνωρίζουμε -φαίνεται άλλωστε και στο site της Ένωσης– τέτοιο πρωτάθλημα ΔΕΝ έχει καν προκηρυχθεί. Αλήθεια τόσο πολύ παρακολουθείτε -άρα κι ενδιαφέρεστε- για το τι γίνεται στις Ενώσεις σας; Εντάξει, δεν παρακολουθείτε. Γιατί δεν μπήκατε στον κόπο να ψάξετε; Την προκήρυξη, στην οποία μετέχει… φανταστική πρωταθλήτρια, φανταστικού πρωταθλήματος, υπέγραψε ο κ. Λιόλιος. Ξέρετε τι λένε πρόεδρε για την… υπογραφή σας. Πρέπει να ξέρετε πού τη βάζετε.

Διαβάσαμε στην παράγραφο 13.3 ότι η ΕΟΚ με μεγαλοψυχία αναφέρει πως θα καλύψει τα έξοδα της ακτοπλοϊκής, ή αεροπορικής μετακίνησης των διαγωνιζόμενων σε αυτά τα πρωταθλήματα, σωματείων. Μπράβο θα πείτε. Μα πόση κοροϊδία, πόση υποκρισία; Ο Λιόλιος πληρώνει!

Όσο και αν ψάξετε πρόεδρε, θα δείτε ότι ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις μετακινήσεων! Εκτός αν εννοείτε ότι η πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΒΔΕ (ΑΓΣ Ιωαννίνων) για να παίξει με την πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (ας πούμε Σπαρτιατικός) θα επιλέξει να πάει αεροπορικώς στην Αθήνα και μετά οδικώς στην Σπάρτη. Να πληρώνεις εισιτήρια γι’ αεροπλάνα και βαπόρια, σε ομάδες που κινούνται υποχρεωτικά οδικώς, μοιάζει με… όνειρο. Γι’ αυτό λέμε ότι ο Λιόλιος, δεν μπορεί, πρέπει να βλέπει οράματα.

Αλήθεια γιατί δεν κάνετε το τουρνουά των πρωταθλητριών ομάδων των νησιωτικών Ενώσεων κι αυτό πρωτάθλημα; Με την αεροπορική, ή ακτοπλοϊκή κάλυψη που υπόσχεστε και τόσο πολύ βοηθά τις συγκεκριμένες περιοχές, θα ήταν μια εξαιρετική ενέργεια, την οποία θα χειροκροτούσαμε.

Το κερασάκι στην τούρτα

Εδώ ο Βαγγέλης Λιόλιος κι οι συνεργάτες του, ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Στο άρθρο 4 (σύστημα διεξαγωγής Πρωταθλημάτων) κι ειδικότερα στην παράγραφο 4.5, αναφέρεται η κάλυψη των κενών θέσεων στους υπάρχοντες ομίλους της Α2 κατηγορίας, από αποχωρήσεις ομάδων. Προφανώς επηρεασμένη από τις φετινές περιπτώσεις αποχώρησης του Ηρόδοτου και της Ολυμπιάδας Λάρισας, η ΕΟΚ πέρασε τον… Ρουβικώνα.

Οι κενές αυτές θέσεις θα καλύπτονται μέσω wild card! Πώς το είπατε; Τι σχέση έχουν οι wild card με το σύστημα διεξαγωγής των ειδικών πρωταθλημάτων και τουρνουά (κι όχι πρωταθλημάτων μόνο) ανόδου; Απολύτως καμία.

Ας μας πει ο κ. Λιόλιος ποια είναι τα κριτήρια για τη wild card στα γυναικεία πρωταθλήματα; Γνωρίζει κάποια ομάδα, που έχει καούρα να ανεβεί και χρειάζεται ειδική κάρτα; Αν γνωρίζει γιατί δεν το λέει από τώρα; Έχει επίγνωση πόσο δύσκολο είναι να συντηρείται μία ομάδα μπάσκετ γυναικών στην περιφέρεια; Προφανώς όχι, γιατί ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν έχει ασχοληθεί ποτέ σοβαρά. Ούτε αυτός, ούτε οι άνθρωποί του με το γυναικείο μπάσκετ.

Έχουμε περιέργεια πώς θα εξελιχθούν αυτά τα πρωταθλήματα, αλλά και τι θα κάνουν αυτό το διάστημα οι υπόλοιπες ομάδες των Ενώσεων. Προφανώς, θα κάθονται χωρίς καμία δραστηριότητα για 8-9 μήνες. Τρομερό ενδιαφέρον η ΕΟΚ για το σύνολο των ομάδων και βέβαια τρομερή ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών σε όλη την Επικράτεια.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος συνεχίζει να κοροϊδεύει. Δεν υπηρετεί το μπάσκετ, δεν μπαίνει στην ουσία, αλλά σημασία γι’ αυτόν έχει να… δείχνει πρωτοπόρος και τεχνοκράτης. Άλλο η αγάπη για τον εαυτό μου και την εικόνα μου, κι άλλο η αγάπη για το άθλημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…