Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο «Χάθηκε» ο Ρίζικ, αλωνίζει ο Κορομηλάς

«Χάθηκε» ο Ρίζικ, αλωνίζει ο Κορομηλάς

Κορομηλάς, Ρίζικ, Ελευθεριάδης, Λιόλιο, ηθικός

Ο Ηλίας Κορομηλάς πηγαίνει παντού. Κι εκεί που δεν πρέπει…

Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν «δικάζουμε», πόσο μάλλον να καταδικάσουμε κάποιον. Δουλειά άλλων είναι αυτή. Εμείς καταγράφουμε τα γεγονότα. Ένα από αυτά είναι πως τη στιγμή που η Ευρωλίγκα έχει «εξαφανίσει» τον Μπόρις Ρίζικ, ο Ηλίας Κορομηλάς σουλατσάρει ανενόχλητος, με τις ευλογίες του Βαγγέλη Λιόλιου, του Στέλιου Κουκουλεκίδη και του Παντελή Ελευθεριάδη.

Πάμε να τα δούμε ένα ένα. Όλοι γνωρίζουν (πλέον) την καταγγελία σε βάρος του Ρίζικ και του Κορομηλά, από τον διαιτητή Αμπρόσοβ. Έξι αγωνιστικές μετά το πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας, είχαμε γράψει ότι ο Ουκρανός δεν είχε πάρει ορισμό, αν και πέρυσι (δείτε εδώ) είχε 35 συμμετοχές σε 34 αγωνιστικές.

Μέχρι και την 8η αγωνιστική ο Ρίζικ αγνοείται και το ίδιο (βάζουμε στοίχημα) θα γίνει και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Ο κατά πολλούς κορυφαίος διαιτητής τής Ευρωλίγκας έχει ήδη χάσει πάνω από 20.000 ευρώ και η τιμωρία -περί τιμωρίας πρόκειται- θα του κοστίσει τα διπλάσια. Είναι, πλέον, πρόδηλο ότι η Ευρωλίγκα έχει πειστεί ότι ο Ουκρανός είναι ελεγχόμενος. Δεν ήταν ο μόνος που καταγγέλθηκε, ήταν κι ο Ηλίας Κορομηλάς.

Έχει… ελευθέρας ο Κορομηλάς

Ο Έλληνας διαιτητής είχε απειλήσει με μηνύσεις τον Αμπράσοβ κι εκείνους που ενέπλεξαν το όνομά του. Δεν έχουμε μάθει αν έχει κάνει κάποια κίνηση ο κ. Κορομηλάς. Δεν είναι υποχρεωμένος, εκείνος το έβαλε στο τραπέζι. Πάμε παρακάτω…

Ο Κορομηλάς, όπως κι οι ΠαπαπέτρουΘεωνάς, ευεργετήθηκαν από την αύξηση ορίου ηλικίας, που από κοινού συμφώνησαν ΕΟΚ, ΚΕΔ και ΟΔΚΕ. Αίφνης ένιωσε (δικαίωμά του) ότι δεν μπορεί, λόγω ενός παλιού τραυματισμού, που τον ταλαιπωρούσε. Έτσι δεν χρειάστηκε να μάθουμε αν θα δέχονταν τιμωρία, όπως ο Ρίζικ, ή όχι. Παραμένει κενό…

Υπόλογοι Κουκουλεκίδης και Ελευθεριάδης

Στην Καλλιθέα, έγιναν την εβδομάδα που πέρασε αγωνιστικά τεστ για τους κομμένους διαιτητές. «Παρών» κι ο Κορομηλάς. Ως τι; Έχει κάποιον θεσμικό ρόλο; Είναι ανοιχτή η εξέταση, αν «ναι» να πάω κι εγώ στην επόμενη, να πάρω και δυο φίλους.

Σουλατσάρει ο Ηλίας, ακόμη και σε σημεία που δεν πρέπει να είναι. Αγαπάει τη διαιτησία; Κι εγώ, αλλά δεν επιτρέπεται η είσοδος σε όσους τρέφουν συναισθήματα. Ο Στέλιος Κουκουλεκίδης ήταν εκεί. Πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Δεν μίλησε. Ο Παντελής Ελευθεριάδης ήταν εκεί. Πρόεδρος της ΟΔΚΕ. Δεν μίλησε.

Με την ευκαιρία να συγχαρούμε τον κ. Ελευθεριάδη, καθώς ο αδερφός του Πλούταρχος, ορίσθηκε (κληρώθηκε ήθελα να γράψω) στον αγώνα Μαρούσι – Ολυμπιακός. Εύχομαι σύντομα να τους δούμε μαζί σε αγώνα του Ολυμπιακού (κι όχι μόνο), καθώς ο Παντελής ήταν κομισάριος στο ντέρμπι «αιωνίων», οπότε γιατί όχι να είναι κι οι δύο στο ίδιο γήπεδο. Συγκινητικό θα είναι…

Επιστρέφουμε στο θέμα μας. Οι νόμοι (ακόμα κι οι άγραφοι), οι κανόνες, η κοινή λογική πρέπει να τηρούνται. Γιατί ο κ. Κορομηλάς βρίσκεται παντού; Δεν λέω να εξαφανιστεί όπως ο Ρίζικ (αλίμονο), αλλά αν είναι να πηγαινοέρχεται, ας γίνει μέλος της ΚΕΔ. Άλλωστε, ο Βαγγέλης Λιόλιος και φίλος του είναι, κι είχε πει ότι θέλει δίπλα του ηθικούς ανθρώπους.

Ο Ηλίας είναι από τους πλέον ηθικούς στον χώρο, οπότε δικαιούται μια θέση στην Κεντρική Επιτροπή, η οποία μαθαίνω είναι μείον ένας (περιμένω τις επίσημες ανακοινώσεις). Ευκαιρία, να πάρει θέση στην ΚΕΔ ο Κορομηλάς. Αν είναι «Μη Ενεργός», γιατί με το site μπάχαλο της ΟΔΚΕ, δεν βγάζει κανείς άκρη.

Αντί επιλόγου: Μια και μιλήσαμε για τον Ηλία και τους άλλους 50+ διαιτητές. Θυμάμαι καλά ή κάνω λάθος; Ο Θεόφιλος Παπαδόπουλος δεν έκανε… καριέρα (στην ΟΔΚΕ), υπερασπιζόμενος με πάθος το να μην αυξηθεί το όριο; Το αναφέρω γιατί δεν έχω πληροφορηθεί (Παντελή αν μπορούσες θα με εξυπηρετούσες) αν ο Θεόφιλος ψήφισε κατά των τριών ή υπέρ.

Υ.Γ.: Όταν ξεκινούσα να γράψω το κείμενο, είχα πληροφορία για αλλαγή ενός μέλους της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Μάλλον δεν είναι μόνος. Ξηλώνεται το πουλόβερ; Βαγγέλη Λιόλιο, φεύγουν ένας ένας;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…