Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ο τυχερός Λιόλιος κι η Βασούλα…

Ο τυχερός Λιόλιος κι η Βασούλα…

Λιόλιος, Τσαρούχα, Πουρσανίδης

Είναι ο Λιόλιος ο πρόεδρος που θέλατε; Αλήθεια τώρα;

Όλοι εμείς (οι λίγοι), που με πάθος «πολεμούσαμε» το καθεστώς Βασιλακόπουλου, θέλαμε διαφορετική διαχείριση του εθνικού μας σπορ. Αρκετοί πίστεψαν ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος φέρνει νέο αέρα. Πλέον αν υπάρχει ένας που -δίχως προσωπικό συμφέρον- διατηρεί την ίδια άποψη, θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί του. Τα δύο νέα κατορθώματα του προέδρου της ΕΟΚ είναι το σύγχρονο μπασκετικό πιστοποιητικό φρονημάτων κι η… ρέντα του.

Υπήρξε ένα πολύ σοβαρό -ως προς τον τρόπο που ο κ. Λιόλιος αντιμετώπισε- θέμα, με έναν νεαρό αθλητή. Για παράβαση των αντισυνταγματικών κανονιστικών διατάξεων της διοίκησης της ΕΟΚ από τον μάνατζερ του 15χρονου παίκτη, αποκλείστηκε το παιδί από την Εθνική. Η υπόθεση ξεσήκωσε την αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα (δείτε εδώ), αλλά η ιστορία έχει… ζουμί.

Με ανάρτησή του στα social media ο πατέρας του νεαρού από τη Χίο ζήτησε να τιμωρηθεί αυτός αντί για το παιδί. Ζήτησε συγνώμη, έδειξε μεταμέλεια, αποδέχθηκε το δίκαιο της ΕΟΚ. Κι ο δημοσιογραφικός «στρατός» του προέδρου έσπευσε να πανηγυρίσει, για το σύγχρονο μπασκετικό πιστοποιητικό φρονημάτων. Για την υποτέλεια, που καλούνται να δείξουν οι γονείς, για να μην κόψει ο Λιόλιος το μέλλον των παιδιών τους. Απίστευτα πράγματα.

Ο ρόλος τής Τσαρούχα

Εμείς από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε πρόσωπα και πράγματα. Μέχρι τώρα ΔΕΝ έχουμε γράψει το όνομα του παιδιού, σε μια προσπάθεια να το προστατεύσουμε, κάτι που δεν έκανε ο Λιόλιος κι η κουστωδία του. Συνεχίζουμε να μην γράφουμε το όνομα, αν κι είναι γνωστό.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι η συγγενική σχέση, που έχει ο νεαρός με τη Βάσω Τσαρούχα. Ας πει η διεθνής διαιτητής αν με τον πατέρα τού παιδιού πάνε απλά σαν Χιώτες «δυο δυο», ή αν τους συνδέει συγγενική σχέση. Αν ο νεαρός παίκτης είναι άγνωστος στη Βασούλα, ή αν είναι συγγενής.

Δεν θα μπω στον κόπο να αναρωτηθώ αν η δημόσια δήλωση συγνώμης από τον πατέρα καθοδηγήθηκε από την κ. Τσαρούχα. Αν γνώριζε από πριν κι αν συμφωνούσε, αν πήρε θέση. Είμαι βέβαιος ότι η διεθνής διαιτητής ΔΕΝ έκανε τίποτα απ’ όλα αυτά. Ούτε ο Βαγγέλης Λιόλιος επικοινώνησε μαζί της. Αυτά δεν τα κάνουν. Το λέω με απόλυτη σιγουριά.

Ο τυχερός Λιόλιος

Ας μείνουμε στον χώρο της διαιτησίας, που είναι προσφιλής στον πρόεδρο της ΕΟΚ. Αν ο Βαγγέλης Λιόλιος πήγαινε στον «τροχό της τύχης» θα έφευγε με… καινούριο αυτοκίνητο. Μιλάμε για τον πιο τυχερό άνθρωπο του πλανήτη. Ο Γκαστόνε μπροστά του παίζει να ήταν… γρουσούζης.

Για να καταλάβετε, ο Γιώργος Πουρσανίδης (θα διευθύνει το ντέρμπι τού ΣΕΦ, με τον Καρπάνο και τον -52χρονο και παρανόμως συμμετέχοντα- Θεονά) είχε πάρει από τη ΦΙΜΠΑ ορισμό για την Τουρκία, όπου θα έπαιζε την Τρίτη. Η ΕΟΚ ζήτησε από τη διεθνή ομοσπονδία να μην πάει ο Έλληνας διαιτητής, για να είναι διαθέσιμος για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Παίρνουν που παίρνουν λίγους ορισμούς οι Έλληνες διεθνείς διαιτητές, τους αρνούμαστε κιόλας. Ας είναι. Πού έγκειται η τύχη; Ο Πουρσανίδης δεν πήγε στην Τουρκία, μπήκε στην κληρωτίδα και βγήκε πρώτος διαιτητής στο ντέρμπι «αιωνίων». Ούτε να το ήξερε ο Λιόλιος. Μιλάμε για απίστευτη ρέντα. Στέλιο, μόνο αλήθειες (κάτι δικά μου)…

Όχι πείτε, πόσες πιθανότητες δίνατε να ακυρωθεί η συμμετοχή ενός διαιτητή σε ευρωπαϊκό ματς, να μπει στην κληρωτίδα και να βγει στο σημαντικότερο (μέχρι το επόμενο) ματς του ελληνικού πρωταθλήματος; Μιλάμε για την απόλυτη εύνοια της τύχης.

Λιόλιος, Ελευθερία Μοσχάτου

Εντάξει, ας μην είμαστε υπερβολικοί. Για παράδειγμα, ο Λιόλιος πήγε στον ευρωπαϊκό αγώνα της Ελευθερίας Μοσχάτου (εδώ ανάμεσα στους Ρηγόπουλο και Αποστόλου). Η ελληνική ομάδα έχασε με 64-88. Δεν της έφερε γούρι. Όχι τίποτα άλλο, αλλά με τις εμφανίσεις της η Ελευθερία Μοσχάτου μάς είχε «ψήσει».

Όχι μόνο εμάς. Στο στοίχημα η απόδοση για εκτός έδρας νίκη έφτανε κάπου στο 4. Δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά τα κορίτσια της Χατζηδάκη. Ίσως να τους άγχωσε η παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…