Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η Εθνική δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε μέσο τιμωρίας

Η Εθνική δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε μέσο τιμωρίας

Φασούλας, Λιόλιος, ΕΟΚ, Εθνική, Λιόλιο

Αντίδραση του Παναγιώτη Φασούλα για την Εθνική, που… τιμωρεί.

Γράφτηκε ότι ένα παιδί 15 χρονών αποβάλλεται από την αντίστοιχη «μικρή» Εθνική, επειδή ο μάνατζέρ του αψήφησε τις εντολές της ΕΟΚ. Απίστευτο, αλλά ελληνικό. «Δικάζεται» ανήλικο παιδί, χρησιμοποιώντας ως τιμωρία την απαγόρευση συμμετοχής στην Εθνική, για να συμμορφωθεί ο μάνατζερ. Μόνο ο Λιόλιος τα κάνει αυτά.

Αλήθεια, αν είναι σπουδαίο ταλέντο και σταρ τής επόμενης μέρας, θα τον διώξουμε από την Εθνική; Αλλά και να μην είναι, από πού κι ως πού η Εθνική αποτελεί «τιμωρία»; Κάτι δεν μέτρησε καλά η διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά ο Παναγιώτης Φασούλας με μακρά πορεία επιτυχιών στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έδειξε αντανακλαστικά.

Η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα

Δήλωση Παναγιώτη Φασούλα, επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ»:

«Διάβασα με έκπληξη στον ηλεκτρονικό Τύπο ότι η ΕΟΚ θα τιμωρήσει με (προσωρινό) αποκλεισμό από τις «μικρές εθνικές» 15χρονο αθλητή, επειδή δεν τήρησε τον… νέο κανονισμό, που έθεσε η Ομοσπονδία, για τις σχέσεις αθλητών κι ατζέντηδων.

Αλήθεια τώρα; Η ΕΟΚ τιμωρεί 15χρονο παιδί και μάλιστα με αποκλεισμό από την Εθνική; Η διοίκηση του κ. Λιόλιου αποφάσισε πως ένας διαμεσολαβητής δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δύο ανήλικούς αθλητές. Δεν του επιτρέπεται η είσοδος στους αθλητικούς χώρους.

Αφήνω κατά μέρους το ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει το συνταγματικό δικαίωμα της εισόδου στο γήπεδο, σε όποιον δεν έχει υποπέσει σε συγκεκριμένα αδικήματα. Αφήνω κατά μέρους τον παραλογισμό τής εκπροσώπησης αθλητή (και δη ανήλικου), που δεν θα μπορεί να βλέπει.

Αν οι μάνατζερ έχουν έναν (1) ρόλο να παίξουν, είναι να συμβουλεύσουν θετικά τα νέα παιδιά. Πώς θα συμβεί αυτό, αν δεν γνωρίζουν τι κάνουν στο γήπεδο, μάλλον πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Λιόλιος. Αλλά αυτά ελάχιστα με απασχολούν.

Ένα παιδί 15 ετών θα τιμωρηθεί επειδή ο ατζέντης του έχει περισσότερους αθλητές, απ’ όσους επιτρέπεται; Οφείλει να γνωρίζει ο αθλητής, ποιους και πόσους εκπροσωπεί ο μάνατζέρ του; Ευθύνεται ο αθλητής, αν πάει στο γήπεδο ο ατζέντης;

Η Ομοσπονδία τιμωρεί παιδί 15 ετών, αποκλείοντας το από την Εθνική; Αν, δηλαδή, αυτός ο αθλητής μετεξελιχθεί σε νέο… Διαμαντίδη, ή… Αντετοκούνμπο, θα έχει δικαίωμα να «τιμωρήσει» την Εθνική, επιλέγοντας να μην την υπηρετήσει; Έτσι γαλουχούμε τα παιδιά; Αυτός είναι ο ρόλος της Ομοσπονδίας, να κρατά τη σπάθη πάνω από το κεφάλι τους;

Όποιος σκέφτηκε κάτι τέτοιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν έχει μπασκετική κουλτούρα. Κι επειδή ο χώρος τού μπάσκετ δεν είναι όσο μεγάλος νομίζουν κάποιοι και δυστυχώς μικραίνει με τη δράση της διοικητικής ομάδας του κ. Λιόλιου, να σημειώσουμε πως αν ο πρόεδρος θελήσει να ελέγξει την υπερέκθεση των παιδιών στις διαθέσεις των διαμεσολαβητών, ας ξεκινήσει από τον πολύ στενό του κύκλο και την ομάδα από την οποία μας συστήθηκε.

Η θέση μου είναι αταλάντευτη: Η Εθνική δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε μέσο τιμωρίας. Κανένα παιδί 15 χρονών ΔΕΝ μπορεί να αποβάλλεται από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για ευθύνες ενηλίκων».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…