Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Ο Λιόλιος θα βουλιάξει μαζί τους;

Ο Λιόλιος θα βουλιάξει μαζί τους;

Θα τους κρατήσει ο Λιόλιος;

Θα υποχρεωθεί να τα… μαζέψει ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Τον τελευταίο καιρό αυξάνονται τα δημοσιεύματα περί αύξησης του ορίου ηλικίας των διαιτητών. Είναι μια κουβέντα, η οποία κρατάει χρόνια, καθώς είναι (πάγια θέση μου) ανόητο να σταματάνε οι διαιτητές στα 50. Ο κ. Λιόλιος το σκέφτεται (λένε), καθώς ο αγαπημένος του ρεφ, ο Ηλίας Κορομηλάς, έφτασε στην ηλικία… απόσυρσης.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Αν Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Θεονάς δεν ήταν 50άρηδες, θα γράφαμε ότι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για την άγνοια κανονισμών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, αφενός να γραφτεί λάθος σκορ στο φύλλο αγώνα (δείτε εδώ), αφετέρου να μην αφαιρεθούν βαθμοί από τον Παναθηναϊκό (δείτε εδώ) για τα επεισόδια, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή τού αγώνα.

Η αύξηση του ορίου κι ο Λιόλιος

Δεν έχει νόημα να τιμωρήσεις κάποιον, ο οποίος σταματά τη διαιτησία. Οι τρεις διαιτητές του τέταρτου τελικού (Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς) έφτασαν στο όριο των 50 χρόνων, οπότε αποχωρούν. Ο Βαγγέλης Λιόλιος τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση τον πρώτο των διαιτητών κι η σκέψη του -έτσι όπως έχει γραφτεί σε ΜΜΕ- είναι η αύξηση ορίου ηλικίας.

Δεν έγινε για διαιτητές επιπέδου Πιτσίλκα, Βορεάδη, Πηλοΐδη, Ζαβλανού, Γκόντα, κτλ., θα γίνει για τον Κορομηλά; Ανθ ημών ο Γουλιμής. Ακόμα κι αν ήθελε ο κ. Λιόλιος να κάνει χάρη στον φίλο του (ή σε φίλους του, που είναι φίλοι με τον Ηλία) τώρα τι θα πράξει; Θα επεκτείνει την παρουσία ενός (τριών, εν προκειμένω) διαιτητή, ο οποίος αγνοεί τους κανονισμούς; Κι αν δεν τους έμαθε στα 50, θα τους μάθει στα 51;

Ο ρόλος του Κουκουλεκίδη

Βεβαίως, δεν είναι ο μόνος που δεν τα πήγαινε ποτέ καλά με τους κανονισμούς. Ο Στέλιος Κουκουλεκίδης ουδέποτε ήταν μεταξύ των… πρώτων στα γραπτά. Γι’ αυτό κι αντί να δει αμέσως το λάθος των διαιτητών του τέταρτου τελικού, «ανακάλυψε» ότι τον πολεμούν κάποιοι από την Αθήνα. Στέλιο μου, η αδυναμία σας να γνωρίζετε τους κανονισμούς σας κυνηγά.

Αυτό, ουδόλως έχει να κάνει με τη συνολικότερη παρουσία του κ. Κουκουλεκίδη. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Εμείς δεν μηδενίζουμε, αλλά είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ (φαντάζομαι συμφωνεί κι ο κ. Λιόλιος) ένας δημοσιογράφος να «διαβάζει» καλύτερα τους κανονισμούς από τρεις 50άρηδες διαιτητές και δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΟΔΚΕ. Για να μην θυμηθώ την άγνοια κανονισμών του Τηγάνη, ο οποίος έδωσε δύο βολές γιατί παίκτης πέταξε την μπάλα πίσω από το ταμπλό.

Ο ρόλος του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ

Η Ομοσπονδία των διαιτητών, εδώ και καιρό (από τότε που έφυγε ο Ηλίας Καφφές), έχει μικρύνει επικίνδυνα. Τα μέλη του Δ.Σ. νέμονται τις θέσεις των κομισαρίων, αγνοώντας ότι αφενός κάνουν αυτό που ο λαός λέει «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει», αφετέρου θέτουν εαυτόν και την ΟΔΚΕ σε κίνδυνο, να συμβεί κάτι, όπως αυτό που συνέβη στον τέταρτο τελικό. Ο κ. Λιόλιος έχει άποψη γι’ αυτό, ή δεν τον ενοχλεί, αρκεί η Ομοσπονδία να μην τον ενοχλεί (όπως ενοχλούσε ο Καφφές τον Βασιλακόπουλο).

Αλήθεια, ο πρόεδρος Παντελής Ελευθεριάδης είναι ικανοποιημένος που ένα μέλος του Δ.Σ. (Ντάβαρης) κι ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής -τον προετοιμάζουν για το επόμενο Δ.Σ.- της Ομοσπονδίας (Ηπιώτης) δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς;

Όλοι οι άνθρωποι του Βασιλακόπουλου

Επειδή έχει γίνει πολύς λόγος, περί της αλλαγής που έφερε ο Λιόλιος στη διαιτησία, ας πούμε και κάποιες αλήθειες. Οι διαιτητές ήταν ίδιοι κι επί μερών Βασιλακόπουλου. Ο Παπαπέτρου ήταν εκτός αγώνων, επειδή σφύριζε στην Ευρωλίγκα, αλλά συνθηκολόγησε με τον «πατερούλη» κι όλα πήραν τον δρόμο τους.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ ήταν κι επί ημερών Βασιλακόπουλου. Κάλεσαν, μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα τον Ανδρέα Παπαδόπουλο (εκ των κορυφαίων στελεχών επί ημερών Βασιλακόπουλου) να διδάξει τους νέους κομισάριους. Για να μην μιλήσουμε για το πουλέν του Ταβουλαρέα, που σφύριξε σε τελικό από το πουθενά.

Κοινώς και με τον Λιόλιο, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν… Αυτό για εκείνους, που είδαν κοσμοϊστορικές αλλαγές, στη χώρα του «πουθενά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…