Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Απίστευτο: Οι διαιτητές δεν ξέρουν τους κανονισμούς

Απίστευτο: Οι διαιτητές δεν ξέρουν τους κανονισμούς

οι διαιτητές Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς

Γαλατσόπουλε, οι διαιτητές που πληρώνεις σου κάνουν πλάκα!

Πάντα, όταν κρίνω τους διαιτητές ενός αγώνα, βάζω στο μυαλό μου τη σκέψη ότι έχουν δέκατα του δευτερολέπτου να αποφασίσουν, κάτω από αφόρητη πίεση. Βεβαίως, αυτή είναι η δουλειά τους κι αμείβονται αδρά. Τι συμβαίνει, όμως, όταν έχουν μια ώρα, υπό εργαστηριακές συνθήκες και κάνουν λάθος; Προδήλως, έχουν άγνοια κανονισμών!

Πέντε άνθρωποι κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο, για να πάρουν λάθος απόφαση. Απίστευτο, αλλά αληθινό. Κορομηλάς, Παπαπέτρου, Θεονάς κι οι κομισάριοι (Ντάβαρης και Ηπιώτης), έγραψαν 20-0 στο φύλλο αγώνα. Οι θεωρητικά εμπειρότεροι διαιτητές, ένα μέλος του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ κι ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ομοσπονδίας διαιτητών, δεν μπήκαν στον κόπο να ανοίξουν τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ.

Οι διαιτητές έκαναν γκάφα

Το κάνουμε εμείς γι’ αυτούς. Στο Άρθρο 26, Κανονισμού Διοργανώσεων ΕΣΑΚΕ αναφέρεται ξεκάθαρα:
2. Αν αγώνας διακοπεί οριστικά, συνεπεία επεισοδίων που δημιουργήθηκαν από τους αθλητές, προπονητές, παράγοντες, ή οπαδούς της μιας, ή και των δύο ομάδων, υπαίτια για την διακοπή θεωρείται η μία, ή και οι δύο ΚΑΕ.
3. Στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου (2), ο διαιτητής υποχρεούται:

Α. να αναγράψει στο Φύλλο Αγώνα την υπαίτια της διακοπής ομάδα.
Β. να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ της αντιπάλου ομάδας, με αποτέλεσμα αυτό που ίσχυε τη στιγμή της διακοπής, αν αυτό ήταν υπέρ της ομάδας υπέρ της οποίας κατακυρώνεται ο αγώνας
Γ. να κατακυρώσει τον αγώνα με σκορ 20-0 υπέρ της αντίπαλης ομάδας, εφ’ όσον το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της υπαίτιας της διακοπής ομάδας, η οποία και μηδενίζεται».

Αν δεν έχουν γράψει ως υπαίτια ομάδα τον Ολυμπιακό (από αυτούς όλα τα περιμένουμε), τότε το σκορ του αγώνα έπρεπε να είναι 35-63 κι όχι 0-20. Οι διαιτητές, ενώ για τη διακοπή ευθύνεται ο Παναθηναϊκός, «τιμωρούν» και τον Ολυμπιακό, αφού (νομίζουν, δεν θα μείνει αυτό το σκορ) ότι πρέπει να κερδίσει με 20 πόντους, ενώ κέρδιζε με 28.

Γαλατσόπουλε σου τρώνε τα λεφτά

Αν ήταν μια απόφαση στιγμής, δεν θα είμαστε (και δεν είμαστε) αυστηροί. Εδώ πέντε άνθρωποι, που συνολικά κόστισαν πάνω από 3.500 ευρώ στον ΕΣΑΚΕ, αγνοώντας τους κανονισμούς, έγραψαν ό,τι τους ήρθε στο μυαλό. Δηλαδή, εγώ τι χειρότερο θα έγραφα; Αλλά βλέπετε, δεν θα περάσει ο Ηπιώτης από πειθαρχικό έλεγχο. Δεν έστειλε κανείς επιστολή για να τον κατηγορήσει, για να κυνηγά ανεμόμυλους. Δεν θα απολογηθεί ο Ντάβαρης. Κι ο Κρομηλάς είναι τόσο καλός, που συζητάνε (τρομάρα τους) αλλαγή ορίου ηλικίας.

Αν οι διαιτητές και κομισάριοι αυτού του επιπέδου ΔΕΝ γνωρίζουν τους κανονισμούς, τα απλά, τα βασικά, έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Κύριε Γαλατσόπουλε όλα εντάξει; Κύριε Λιόλιο μείνατε ικανοποιημένος εσείς κι ο σύμβουλός σας στη διαιτησία κι επιστήθιος φίλος του Ηλία; Όλα καλά;

Θα πείτε, μικρή σημασία έχει. Αναρωτιέμαι, αν η διαφορά ήταν στους 38 πόντους, μια και συζητάμε για τους δυο «αιώνιους», θα κάναμε την ίδια κουβέντα;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Με Μιγιάτοβιτς η Εφές έως το 2026

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εφές ο Μιγιάτοβιτς. Με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς στην άκρ…