Κεντρική Basket League Περιστέρι – Παναθηναϊκός 76-71

Περιστέρι – Παναθηναϊκός 76-71

Peristeri Panathinaikos

Ο τρομερός Φρανσίσκο έστειλε τον ημιτελικό σε πέμπτο παιχνίδι.

Το Περιστέρι επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 76-71 και έστειλε τον ημιτελικό σε πέμπτο παιχνίδι, εκεί που όλα θα κρίνουν πια ομάδα θα προκριθεί στους τελικούς της Basket League.

Με 5-0 σερί ξεκίνησε τον αγώνα ο Παναθηναϊκός στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Το Περιστέρι βρήκε λύσεις συνδέθηκε με το αντίπαλο καλάθι (πετυχαίνοντας δυο διαδοχικά τρίποντα των Ντένμον και Φρανσίσκο) και προηγήθηκε με (6-5) στο 3“. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι «πάτησαν βαθιά το γκάζι» στον αγώνα και με ένα σερί 9-0 πήραν προβάδισμα αρχικά με +3 (16-13) και ύστερα έκλεισαν το δεκάλεπτο σε (21-15).

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχιζε να είναι στην κατοχή του Περιστερίου και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αφού η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έδειχνε ευθέως την ανταγωνιστικότητα της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης του σκορ έφτασε και το +16 (39-23) με τα ποσοστά των γηπεδούχων να είναι εξαιρετικά. Οι «πράσινοι» υπερτερούσαν σε δημιουργία και ενέργεια και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Περιστέρι να διατηρεί τον πρώτο λόγο (41-28).

Με πολύ καλύτερη άμυνα και τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις από την αρχή του δευτέρου μέρους, η διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο μειώθηκε ακόμη και στο -4 (59-55), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθαν τα άνω κάτω. Το Περιστέρι με τον Ραντάνοβ ανέβασε τη διαφορά στο +8 (63-55) και έπειτα έχτισε τις βάσεις για την επικράτηση με διψήφια νούμερα (67-57), αλλά οι «πράσινοι» ανέβασαν ένταση στην άμυνα και μείωσαν σε απόσταση βολής (69-67) στο 38“. Ωστόσο στα δυο τελευταία λεπτά ο Φρανσίσκο ανέλαβε δράση και με δικές του πρωτοβουλίες οδήγησε την ομάδα στη νίκη (76-71.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-28, 59-55, 76-71.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…