Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 89-65 (vid)

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις 89-65 (vid)

Λι, Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις

Ο Παναθηναϊκός «έδειρε» τη Ζαλγκίρις με… (Μπρους) Λι!

Όποιος είδε, είτε από το «Νίκος Γκάλης», είτε από την τηλεόραση το ματς, δεν μπορεί παρά να αναρωτήθηκε: «Πλάκα μας κάνετε;». Άθλιος ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους διαφορά, «σφυρίχθηκε» από τον κόσμο και στο δεύτερο μισό έκανε -ίσως- την καλύτερή του φετινή εμφάνιση.

Από πού να ξεκινήσεις και πού να σταματήσεις. Προδήλως όλα τα φώτα στρέφονται στον Πάρις Λι, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, κάνοντας ρεκόρ στην Ευρωλίγκα, με 24 πόντους. Κι όμως είχε μόνο 2 στο πρώτο ημίχρονο και 17 στην τρίτη περίοδο.

Άθλιος ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο μισό ο Παναθηναϊκός ήταν «να μασάς κουκιά και να τον φτύνεις». Τραγικός στην άμυνα, έχανε το ένα ριμπάουντ πίσω από το άλλο. Ο Ράντονιτς πήρε το πρώτο τάιμ άουτ νωρίς, με το σκορ στο 4-14. Οι παίκτες του αντέδρασαν, έτρεξαν σερί 9-0 και μείωσαν στον πόντο (13-14). Προσωρινά, καθώς το δεκάλεπτο έληξε με 19-24 κι άρχισε ο… κατήφορος.

Οι Λιθουανοί ξεκίνησαν με τρίποντο του Λεκαβίτσιους και στο 11’ πήραν διψήφια διαφορά, αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να πάρει τάιμ άουτ στο πρώτο λεπτό του δεύτερου δεκαλέπτου. Πρώτο καλάθι πέτυχε στο 12.11’’ ο Γκριγκόνις, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε πάρει διαζύγιο με τα αμυντικά ριμπάουντ και τις βολές στην επίθεση.

Ο Γκουντάιτις είχε 0/4, ο Γκριγκόνις 2/4, ενώ στο πίσω μέρος του γηπέδου η Ζαλγκίρις πήρε 11 επιθετικά σε 18 άστοχες επιθέσεις. Μοιραία το σκορ πήγε στο 27-42 κι ο κόσμος αποδοκίμασε την παρέα του Ράντονιτς.

Απίστευτος ο Παναθηναϊκός

Λες κι άλλαξαν οι παίκτες, φορώντας τις ίδιες φανέλες. Ο Λι βγήκε, αλλά όχι ως… Πάτρικ. Σαν τον Μπρους Λι «σκότωσε» όποιον τον πλησίασε. Σαν «δαιμονισμένος» έβγαζε τη μία άμυνα μετά την άλλη, έκλεβε μπάλες, αλλά -το κυριότερο- σκόραρε 17 πόντους σε 10 λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός άφησε τους Λιθουανούς να παρακολουθούν, παρότι ο Μακσβίτις πήρε νωρίς τάιμ άουτ. Το χαμηλό σχήμα του Ράντονιτς (με τον Μπέικον στο «4» και τον Ουίλιαμς στον πάγκο) απέδωσε εξαιρετικά. Με τον Καλαϊτζάκη στην εξίσωση, οι «πράσινοι» αρχικά πλησίασαν στους πέντε πόντους (40-45) και στη συνέχεια πέρασαν μπροστά με τρίποντο του Λι (53-52), για να κλείσουν το φανταστικό τους δεκάλεπτο με 64-58.

Μέχρι κι ο Γκουντάιτις έβαλε βολή (στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου), ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάλαβαν τι τους βρήκε, δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν κι υποχρεώθηκαν σε… κακή (για την προσπάθειά τους να μπουν στα πλέι οφ) ήττα (89-65).

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς ο Παναθηναϊκός του δευτέρου μισού ήταν σαν να βούτηξε στο ένδοξο ευρωπαϊκό του παρελθόν, αφήνοντας το θαμπό (έως άθλιο) παρόν του πρώτου μέρους στ’ αποδυτήρια.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 27-42, 64-58, 89-65.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Sold out και το Game 4

Δεν θα πέφτει καρφίτσα στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπα…