Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 83-82 (vid)

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 83-82 (vid)

Βαλένθια Μπαρτσελόνα

Νίκη ψυχολογίας πέτυχαν οι «νυχτερίδες» στην έδρα τους. 

Η Βαλένθια επικράτησε της Μπαρτσελόνας με σκορ 83-82 για την 15η αγωνιστική της Euroleague, σε ένα ματς που ο νικητής αναδείχθηκε στο τέλος.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι πολύ δυναμικά, με τη Μπαρτσελόνα στα πρώτα λεπτά να χτίζει εύκολα ένα σερί 7-0 (8-12) και τον προπονητή της Βαλένθια να καλεί ταιμ άουτ, προκειμένου να σταματήσει το γρήγορο παιχνίδι των Καταλανών. Ωστόσο το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τις «νυχτερίδες» να ισορροπούν την εικόνα του αγώνα και το σκορ να είναι ισόπαλο (20-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Αλεξ Μούμπρου άνοιξε τη διαφορά στο +5 (26-21), με τη Μπαρτσελόνα να απαντάει άμεσα και να ισοφαρίζει στο 14’ (26-26). Όσο περνούσε ο χρόνος η Βαλένθια άρχιζε να παίρνει τα ηνία του αγώνα, με τη Μπαρτσελόνα να αστοχεί και να κάνει «φτηνά» λάθη. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν τον πρώτο λόγο, και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις με σερί ελεύθερων βολών (41-38).

Η εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να παίρνει κεφάλι με +5 (43-48) αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς η  Βαλένθια άλλαξε το σκηνικό και προηγήθηκε στο 28´με +5 (58-53).

Στα δέκα τελευταία λεπτά οι «νυχτερίδες» συνέχιζαν να διευρύνουν το σερί τους, φτάνοντας το +9 (71-62) με εξαιρετικά ποσοστά. Η Μπαρτσελόνα έτρεξε να απαντήσει με Σατοράνσκι και Λαπροβίτολα να προσπαθούν, ωστόσο οι γηπεδούχοι κυριαρχούσαν με τρομερό Ριβέρο. Οι Καταλανοί στα τελευταία λεπτά με 5 σερί πόντους από τον Λαπροβίτολα, έδωσαν «ανάσα» στο ματς (79-77), και με σουτ τριών πόντων από τον Μίροτιτς στα 15 δευτερόλεπτα έφεραν το παιχνίδι στο -1 (81-80). Με το χρονόμετρο πλέον να κυλάει υπέρ της Βαλένθια, ο Τζόουνς υποχρεώθηκε σε ζευγάρι ελεύθερων βολών, όπου πέτυχε 4/4 και έγραψε τη νίκη για την ομάδα του με (83-82).

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 41-38, 62-59, 84-83.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…