Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Έχει φτιάξει ομαδάρα ο Μπαρτζώκας

Έχει φτιάξει ομαδάρα ο Μπαρτζώκας

Μπαρτζώκας, Ολυμπιακός

Διευθυντής καλοκουρδισμένης ορχήστρας ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός δίνει μοναδικές παραστάσεις. Και το γράφουμε μετά λόγου γνώσης, καθώς όταν κέρδιζε εκτός όποιον έβρισκε μπροστά του, σημειώναμε ότι «ακόμα δεν παίζει καλά». Τώρα παίζει μπασκετάρα κι αυτό (όλο αυτό) είναι κάτι που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Αν η Βίρτους ήταν μια στάθμη πιο κάτω, άρα η όποια μεγάλη σε έκταση νίκη, δεν αποτελεί σημείο αναφοράς, λόγω… χαμηλού συντελεστή δυσκολίας, η εμφάνιση με τη Φενέρμπαχτσε ήταν αποστομωτική. Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός σε άμυνα κι επίθεση, ομάδα συνόλου. Αλλά ακόμα κι αυτό δεν είναι το σημαντικότερο απ’ όσα έχει πετύχει ο Μπαρτζώκας.

Ηρεμία, αυτοπεποίθηση κι εμπιστοσύνη

Όταν σχεδόν όλοι (ευτυχώς τα γραπτά μένουν κι εμείς ξεχωρίζαμε) ζητούσαν αλλαγές εν μέσω νικών, ο Μπαρτζώκας απλά χαμογελούσε και περίμενε. Η εμμονή ήταν εξοργιστική, μέχρι κι εμείς ενοχληθήκαμε και το γράψαμε (δείτε εδώ), αλλά ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν ανησύχησε.

Εμπιστεύτηκε τις επιλογές του, προτίμησε να βάλει αρχές στο παιχνίδι και να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο: Να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες στις ανάγκες και στον τρόπο που παίζει η ομάδα, αντί να τους αφήσει στη ζώνη άνεσής τους και να αλλάξει τρόπο έκφρασης το σύνολο. Δικαιώθηκε ο Μπαρτζώκας;

Ακόμα είναι νωρίς να το πούμε. Σίγουρα ο Κάνααν ανεβαίνει διαρκώς, ο Πίτερς κι ο Μπολομπόι μπαίνουν στην εξίσωση και σε δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις σκοράρουν κι οι 12, προσφέρουν όλοι σε πολλούς τομείς.

Ο Μπαρτζώκας τούς έχει έτοιμους

Από τον Πίτερς και τον Κάνααν το περιμέναμε. Άλλωστε, δεν θα δώσουν τώρα εξετάσεις, είναι γνωστή η αξία τους. Δεν είναι οι κορυφαίοι της Ευρώπης, αλλά δεν αδιαφορείς γι’ αυτούς, δεν είναι τυχαία τα συμβόλαια που έχουν κάνει.

Αυτό που έχει πετύχει ο Μπαρτζώκας είναι να μετατρέψει τον Λαρεντζάκη σε γρανάζι της μηχανής, να μπαίνει ο Λούντζης και να είναι έτοιμος. Να παίζει σκυλίσια άμυνα και να μην φοβάται να σουτάρει. Όλο αυτό έχει την υπογραφή τού προπονητή τού Ολυμπιακού.

Φτάνουν αυτά που αναφέραμε, για να πάνε δεύτερη συνεχόμενη φορά οι «ερυθρόλευκοι» στο φάιναλ φορ; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Ο Μπαρτζώκας παίρνει αποτελέσματα, παίζει εντυπωσιακό μπάσκετ, δίχως να έχει το υψηλότερο μπάτζετ, αξιοποιώντας όλους, έχοντας καλό μεταγραφικό σημάδι. Θέλει κανείς περισσότερα;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε: Οι παίκτες μπουγέλωσαν τον Γιασικεβίτσιους (vid)

Οι παίκτες των Τούρκων διέκοψαν τη flash interview και μπουγέλωσαν τον Σάρας Γιασικεβίτσιο…