Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Βαγγέλη, γκώσαμε στην ενότητα. Φτάνει

Βαγγέλη, γκώσαμε στην ενότητα. Φτάνει

Φτάνει Βαγγέλη με την ενότητα

Ομολογώ ότι δεν γνωρίζω (τόσο καλά) προσωπικά τον Βαγγέλη Λιόλιο. Δεν ξέρω τις συνήθειες και τα… τάματα που έχει κάνει, αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι έχει ιερή δέσμευση, σε κάθε του κουβέντα, ομιλία, ανάρτηση, να αναφέρει ανά παράγραφο τη λέξη ενότητα. «Τι καιρό κάνει;» τον ρωτάς, «ενότητα» σου απαντά. Γκώσαμε πρόεδρε, όχι άλλη ενότητα.

Αφορμή είναι η τελευταία τοποθέτησή του στην Πάτρα (δείτε εδώ), με την ευκαιρία της παρουσίας του στα δρώμενα της ΟΔΚΕ. Μίλησε για «ενότητα», έβαλε μέσα ΦΙΜΠΑ κι Ευρωλίγκα (Βαγγέλη, αλήθεια τώρα;), το μετέφερε στα του οίκου μας κι άρχισε ένα «να ‘χαμε, να λέγαμε» περί της ανάγκης της ενότητας. Να το, την πάτησα κι εγώ κι έχω γράψει ήδη πέντε φορές τη συγκεκριμένη λέξη.

Βαγγέλη Λιόλιο, πιστεύεις ότι είσαι ενωτικός;

Η λέξη «ενότητα» αναφέρεται στο Wikipedia ως «η εμφάνιση κάποιων προσώπων, ή πραγμάτων, ως ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο με κοινά χαρακτηριστικά». Ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά, πόσο βοήθησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ ώστε να είναι αδιαίρετο το μπάσκετ; Ας τον ρωτήσουμε (όχι ότι περιμένουμε απάντηση):

Βαγγέλη εσύ δεν δίχασες τον ΕΣΑΚΕ, απαιτώντας από τις ομάδες να απαντήσουν εντός 24 ωρών; Κι εσύ δεν ήσουν που υποχρεώθηκες σε άτακτη υποχώρηση; Οι ιδιοκτήτες δεν σου γύρισαν την πλάτη, τώρα που ζήτησες να συναντηθείς μαζί τους;

Βαγγέλη εσύ δεν ανακοίνωσες ότι θα κινηθείς νομικά εναντίον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επειδή έθιξε τον θεσμό του προέδρου της ΕΟΚ, με το απίστευτο «δεν μπορεί να στρέφεται κανείς εναντίον του θεσμού»; Εσύ δεν στράφηκες μια μέρα μετά, με δηλώσεις σου κατά ενός άλλου θεσμού (του ΕΣΑΚΕ);

Βαγγέλη, ακόμα και σήμερα δεν διαχώρισες στην ουσία την καλή ΦΙΜΠΑ και την κακή Ευρωλίγκα; Το θεωρείς ιδιαιτέρως ενωτικό αυτό; Εσύ δεν είσαι που στέρησες μια θέση από Έλληνα πρώην διαιτητή (Ζαβλανός) στην Κρήτη, για να έρθει ξένος στη θέση του; Δεν έχω καμία σοβινιστική αντίληψη, αλλά μιλάς για ενότητα του ελληνικού μπάσκετ, όταν και τώρα στο BCL αν δεν μεθόδευσες, δεν αντέδρασες στην καρατόμηση του Νίκου Ζαβλανού.

Βαγγέλη εσύ δεν επιτέθηκες φραστικά στον Κώστα Νικάκη, στο τελευταίο «zoom», που κάνατε; Εσύ δεν είσαι που όταν ζορίζεσαι αποχωρείς από τις διαδικτυακές συναντήσεις, χτυπάς το χέρι στο γραφείο, που ανεβάζεις τους τόνους;

Τι σημαίνει ενότητα

Επειδή θέλω να είμαι καλοπροαίρετος, ενότητα Βαγγέλη μου σημαίνει δεν διαχωρίζω το μπάσκετ σε εχθρούς και φίλους και δεν βλέπω φαντάσματα. Σημαίνει καλώ τον Φασούλα (κι ας ήταν απέναντί μου στις εκλογές) στο Ευρωμπάσκετ, ή όταν παίζει η Εθνική γυναικών στη Θεσσαλονίκη. Είτε γιατί είναι μέλος του Δ.Σ., είτε γιατί είναι «θρύλος» του σπορ, είτε και για τα δύο.

Σημαίνει βλέπω όλους τους διαιτητές (ανάλογα με την αξία τους) από την ίδια απόσταση και δεν βάζω αυτούς που συμπαθώ να σφυρίζουν καθημερινά. Σημαίνει μοιράζομαι την ίδια αγωνία με διαιτητές και κριτές, με τους γονείς και δεν τους υποχρεώνω να χορηγούν τα πρωταθλήματά μου.

Σημαίνει φωνάζω προπονητές, επιστήμονες (γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, γυμναστές) να βρούμε τι φταίει στο μπάσκετ, όχι αλλάζω μοντέλα (να ‘χαμε να λέγαμε) από ιταλικό σε ισπανικό και προσεχώς σε μοντέλο Κουάλα Λουμπούρ.

Καλή η ενότητα Βαγγέλη μου, αλλά έχει μια αναγκαία και ικανή συνθήκη για να επιτευχθεί: Κανείς δεν είναι πάνω από τον άλλον κι εσύ νιώθεις ότι είσαι υπεράνω…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…