Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Λιόλιος: «Μπροστά η FIBA, περιμένουμε την Euroleague»

Λιόλιος: «Μπροστά η FIBA, περιμένουμε την Euroleague»

Βαγγέλη Λιόλιος

Ως ένα βήμα μπροστά, προς την ενότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Λιόλιος την απόφαση της FIBA να μεταφερθούν οι αγώνες των εθνικών ομάδων κατά μία ημέρα, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η ΟΔΚΕ στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Με αυτή την απόφαση στο «παράθυρο» του Νοεμβρίου οι αγώνες της Β’ Προκριματικής Φάσης θα διεξαχθούν όχι σε τέσσερις, αλλά σε δύο μέρες, βοηθώντας τη συμμετοχή παικτών και ομάδων της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Λιόλιος:

«Μόλις χθες ανακοινώθηκε και κάτι από τη FIBA, την «ομπρέλα» μας. Ήταν το πρώτο βήμα ενότητας στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι γνωρίζετε ότι ζήτησε να μεταφερθούν οι αγώνες των Εθνικών Ομάδων, που έπεφταν πάνω στην Ευρωλίγκα κατά μια ημέρα. Έκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ θα έλεγα ένα βήμα μπροστά.

Περιμένουμε, λοιπόν, αντίστοιχα, και από την Ευρωλίγκα να κάνει ένα βήμα μπροστά, έτσι ώστε στο τέλος της σύντομης διαδρομής, μετά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να είναι ενωμένο ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αν, λοιπόν, οραματίζομαι κάτι στο επόμενο χρονικό διάστημα, στην επόμενη χρονιά, θα είναι ένα ενωμένο Ευρωπαϊκό μπάσκετ κι ενωμένες δυνάμεις στην Ελλάδα για να πάμε μπροστά. Γιατί; Για να ξαναβγούμε στους δρόμους. Για να μπορέσει το μπάσκετ να ξαναμπεί στην κοινωνία.

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε υπερήφανοι, να ξέρουμε ότι αφήνουμε όλοι κάτι πίσω μας και να λέμε ότι κάτι κάναμε κι εμείς σε αυτό το άθλημα, κάπως βοηθήσαμε κι εμείς την κοινωνία, κάπως δείξαμε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα στα παιδιά μας. Ευχαριστώ πολύ, γιατί η ΟΔΚΕ ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε όλοι εμείς εδώ ενωμένοι σε αυτήν την αίθουσα».

Λιόλιος: «Είμαστε… περαστικοί»

Ο κ. Λιόλιος συμπλήρωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας. Το βίντεο, που προβλήθηκε από την ΟΔΚΕ για τους ανθρώπους του μπάσκετ που έφυγαν από κοντά μας την περσινή χρονιά, μας θύμισε ανθρώπους, οι οποίοι δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιους είχα την τύχη να τους γνωρίσω από κοντά, κάποιους όχι, αλλά όλοι ξέρουμε την προσφορά τους. Οι εικόνες αυτές μας έκαναν να σκεφτόμαστε ότι από αυτόν τον κόσμο είμαστε περαστικοί.

Οπότε αφού είμαστε περαστικοί, πρέπει να αφήσουμε κάτι πίσω μας, για την επόμενη γενιά. Ξαναλέω ότι είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ μαζί σας, κυρίως γιατί στη σημερινή εκδήλωση βρίσκεται όλο το μπάσκετ. Έχουμε από παντού εκπροσώπους. Από την Πολιτεία και από την τοπική αυτοδιοίκηση, που ο αθλητισμός τις θέλει ενεργές, να είναι δίπλα του. Έχουμε παράγοντες, οι οποίοι δίνουν το «είναι» τους, τον εαυτό τους, τον χρόνο τους για να είναι ζωντανό το μπάσκετ.

Έχουμε αθλητές, οι οποίοι μας σήκωσαν ψηλά, όλη την Ελλάδα, μας έβγαλαν στους δρόμους, πανηγυρίσαμε μαζί τους, μας έκαναν υπερήφανους. Έχουμε προπονητές οι οποίοι δίνουν και την ψυχή τους στο άθλημα. Έχουμε δημοσιογράφους, που έχουν ιερό σκοπό να βοηθήσουν, να δείξουν όλα τα καλά του αθλήματος στην κοινωνία. Κι έχουμε και διαιτητές, τους δικαστές τους αθλήματος, όπως έλεγα στους αγαπητούς φοιτητές νωρίτερα.

«Ενότητα και πάλι ενότητα»

Πάντα σκεφτόμουν το τι θα ήθελα να ζητήσω από το μπάσκετ. Αυτό που θα ζητούσα από όλους σας και που θα ήθελα να μου το παραχωρήσετε, για να προχωρήσουμε μπροστά και να μείνει ως αποτύπωμα σε αυτήν τη ζωή, είναι ένα πράγμα: Ενότητα. Είναι αυτό που μας λείπει ως χώρα, ως κοινωνία, ως αθλητισμός.

Από την πρώτη στιγμή το στίγμα που ήθελα να δώσω και που θέλω να δώσω πάντα, ήταν η ενότητα. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα που μας χωρίζουν, αλλά έχουμε εξίσου πολλά πράγματα που μας ενώνουν. Αν θέλουμε να βρούμε τι μας χωρίζει είναι πάρα πολύ εύκολο. Εγώ θέλω να δούμε τι μας ενώνει. Και ποιο είναι αυτό που θα μας πάει παραπέρα. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, στις μεγάλες στιγμές έτρεχαν ενωμένοι.

Πανηγυρίσαμε, λοιπόν. Όταν ήμασταν ενωμένοι. Βγήκαμε στους δρόμους. Αυτός μας βοήθησε πολύ για να πάμε στην επόμενη ημέρα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε -κι εγώ προσωπικά από τη θέση που βρίσκομαι- είναι η ενότητα και στον ελλαδικό χώρο, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Χαίρομαι που την προηγούμενη χρονιά τα σημάδια ενότητας ήταν περισσότερα από άλλες χρονιές. Γι΄ αυτό είμαι υπερήφανος όχι για μένα, αλλά για όλους σας, που προχωρούμε μπροστά ενωμένοι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σε πανικό ο Λιόλιος σηκώνει σκόνη…

Ο Λιόλιος σφιχταγκάλιασε τον Βασιλακόπουλο! Έχει λόγο… Είναι σε πανικό, αν όχι σε απόγνωση…