Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Ομάδα παντός καιρού

Ολυμπιακός: Ομάδα παντός καιρού

Σε σωστό δρόμο ο Ολυμπιακός

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι ίδιος με τον περσινό, αλλά… εντελώς διαφορετικός.

Αν τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός έπαιζε σε άδειο ΣΕΦ, απέναντι στον… κακό του δαίμονα (Ζαλγκίρις), δίχως τον Παπανικολάου και με τέσσερις ξένους να είναι σε κακό φεγγάρι, θα είχαμε… γλέντια. Όχι ο φετινός, όχι ο Ολυμπιακός, που σχεδίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να είναι… ομάδα παντός καιρού.

Μετρήστε μαζί μας:

  • Εκτός 12άδας ο Παπανικολάου.
  • Ο «μπόμπερ» της ομάδας (Κάνααν) τέλειωσε το ματς άποντος, με 0/3 σουτ, συμμετέχοντας μόλις για 12.23’’ και προσφέροντας μόνο τρία αμυντικά ριμπάουντ.
  • Επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ο Μπολομπόι έπαιξε μόλις 10.57’’, δίχως να πετύχει πόντο, έχοντας 0/1 προσπάθεια, προσφέροντας μόνο τρία ριμπάουντ.
  • Σε κακό φεγγάρι ο Μπλακ, σε μόλις 2.02’’ συμμετοχής, πρόλαβε να κάνει μόνο πέντε φάουλ! Παίζει να είναι και ρεκόρ.
  • Στη χειρότερη ως τώρα εμφάνισή του ο Πίτερς, έπαιξε 22.22’’ είχε έξι πόντους με 2/8 σουτ και 1/1 βολή και δύο ριμπάουντ.
  • Κακός ήταν κι ο ΜακΚίσικ, που σε 18’ συμμετοχής είχε 5 πόντους (2/5 σουτ) και 1/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο.

Ολυμπιακός με γεμάτο ρόστερ

Αν σε αυτούς τους πέντε προσθέσουμε και τους δύο DNP (Λούντζης, Πάππας), καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε χθες με πέντε παίκτες να είναι στη λογική του αγώνα. Κι έτσι ήταν. Μόνο που αυτοί οι πέντε, έφταναν και περίσσευαν, καθώς -είπαμε- ο κόουτς Μπαρτζώκας έφτιαξε ομάδα παντός καιρού.

Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα βγαίνει μπροστά. Ο Βεζένκοφ αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής (23 πόντοι, 14 ριμπάουντ και κάτι ψιλά), ο Φαλ γέμισε το «ζωγραφιστό», Ουόκαπ και Σλούκας πρόσφεραν μαζί 25 πόντους και 12 ασίστ, ο Λαρεντζάκης ήταν ξανά σε υψηλή πτήση. Και οι πέντε διψήφιοι!

Ομάδα που δεν αγχώνεται

Ο Ολυμπιακός βγάζει κάτι φέτος, που δεν το είχε τα προηγούμενα χρόνια: Δεν αγχώνεται. Από την άκρη του πάγκου, μέχρι την πεντάδα, βγάζει ηρεμία. Θα πείτε «σιγά ρε μεγάλε, με τη Ζαλγκίρις έπαιζε». Προσπερνώ το ότι οι Λιθουανοί ήταν πάντα υψηλό εμπόδιο και στέκομαι στο ότι δύσκολα θα βρεθούν σε τόσο κακή βραδιά, τόσο πολλοί παίκτες. Κι όλο αυτό μπροστά σε άδειες εξέδρες.

Όταν αυτές τις νύχτες το αποτέλεσμα όχι απλά είναι θετικό, αλλά και με τρόπο που δεν θυμίζει τον… ψυχοβγάλτη Ολυμπιακό του παρελθόντος, τότε κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Είναι νωρίς, μόλις 2η αγωνιστική, για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα, όμως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός. Πατάει γερά, έχει στοχοπροσήλωση στην άμυνα, λύσεις από παντού στην επίθεση.

Όλο αυτό είναι έργο Μπαρτζώκα. Έχει πάρει τους κατάλληλους παίκτες, για τις κατάλληλες θέσεις. Έχει μοιράσει ρόλους. Έχει διδάξει κι έχει αναγάγει σ’ επιστήμη την άμυνα με αλλαγές στα pick and roll. Έχει επιβάλλει τον νόμο του στο ΣΕΦ. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, οι «ερυθρόλευκοι» για δεύτερη σερί σεζόν δείχνουν το καλό τους πρόσωπο. Ακόμα κι όταν δεν είναι σε καλό βράδυ…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Προβλήματα για την ΑΕΚ: Οι παίκτες δεν έκαναν προπονήσεις τις τελευταίες μέρες

Νέα προβλήματα για την ΑΕΚ, καθώς οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν έκαναν ομαδικές προπονήσε…