Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: Rising Star της φετινής σεζόν ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις

Euroleague: Rising Star της φετινής σεζόν ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις

jokubaitis 1 e1652286750687 jpg

Rising Star για τη φετινή σεζόν στη Euroleague αναδείχθηκε ο πολλά υποσχόμενος γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Ρόκας Γιοκουμπάιτις.

Μια σπουδαία ατομική διάκριση προσέθεσε στο παλμαρέ του ο Ρόκας Γιουκουμπάιτις. Ο φέρελπις άσσος των «μπλαουγκράνα» πήρε το βραβείο του Rising Star στην κορυφαία ευρωπαϊκή μπασκετική διοργάνωση. Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται σε κάτω των 22 ετών καλαθοσφαιριστές.

Ο Λιθουανός τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 21 του χρόνια. Σε αρκετά νεαρή ηλικία έχει δείξει το μεγάλο του ταλέντο. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους τον εμπιστεύεται απόλυτα και πιστεύει πολύ στις δυνατότητές. Ο Γιοκουμπάιτις πήρε τη φετινή σεζόν φανέλα βασικού στη Μπαρτσελόνα, εξαιτίας του τραυματισμού του Νικ Καλάθη. Ανταποκρίθηκε αξιοπρεπέστατα στις απαιτήσεις και έχει όλο το μέλλον  μπροστά του.

Μέτρησε 7.2 πόντους, 2.8 ασίστ και 7.6 μέσο όρο στο Index. Παράλληλα, σούταρε με 59.5% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου! Πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος σίγουρα θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον. Πλέον μετά την ατομική του διάκριση, ο Γιουκουμπάιτις φιλοδοξεί να κατακτήσει την Euroleague με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…