Κεντρική Elite League Πένθος για το θάνατο του Δημήτρη Σκοπελίτη του Αμύντα

Πένθος για το θάνατο του Δημήτρη Σκοπελίτη του Αμύντα

skopelitis dimitris amyntas

Ο Δημήτρης Σκοπελίτης, ένας από τους παίκτες που πέρασαν μια (αθλητική) ζωή στον Αμύντα, απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών.  Ο καλαθοσφαιριστής αρχισε την καριέρα του στο σύλλογο του Υμηττού το 1966.   Στην ομάδα έμεινε για 16 συναπτά χρόνια, μέχρι την απόσυρσή του από το μπάσκετ το 1982.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Αμύντα υπήρχε ένας απο τους μεγαλύτερους σκόρερ της ομάδας τη δεκαετία του ‘70. Είχε συμμετάσχει συνολικά 2.280 πόντους σε 218 αγώνες, πριν παραμείνει στο σύλλογο για άλλα τρία χρόνια, σε ρόλο προπονητή των ακαδημιών.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Αμύντα:

«Σύσσωμη η οικογένεια του Αμύντα εκφράζει τα συλλυπητήριά της για το Δημήτρη Σκοπελίτη, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών.

Ο Δημήτρης ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα στο ανοικτό γηπεδάκι του Υμηττού. Σε ηλικία 13 ετών  είχε άμεσα μία συμμετοχή στο παιδικό πρωτάθλημα της χρονιάς. Από την επόμενη σεζόν ήταν βασικό στέλεχος των ομάδων του Παιδικού και Εφηβικού, αλλά στη συνέχεια και του Ανδρικού.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται με την Α’ ομάδα στο ειδικό πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο του 1970 (3 αγώνες με συνολικά 12 πόντους) στην άνοδο του Συλλόγου και πάλι στην Α1 κατηγορία. Από την περίοδο 1973-74 αποτελούσε στέλεχος της πρώτης πεντάδας, έως την αποχώρησή του, το καλοκαίρι του 1982.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της ομάδας του Υμηττού (2280 πόντους σε 218 αγώνες), χωρίς να υπολογίζονται οι χρονιές από το 1976 έως το 1978. Διετέλεσε επίσης από το 1982 έως το 1985 προπονητής στις ακαδημίες του Σωματείου, στα τμήματα Παίδων και Παμπαίδων.

Θερμά συλλυπητήρια από όλους μας στους δικούς του και στην κόρη του Ούρσουλα.

“Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής

Κερδισμένος της αγωνιστικής ο Πανιώνιος. Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία. Σπουδαίας βαθμο…