Κεντρική Γ' Εθνική Μίλωνας: Σωματείο πρότυπο ή βιτρίνα

Μίλωνας: Σωματείο πρότυπο ή βιτρίνα

giorgos belitsis milonas

Η πανδημία χτύπησε αλύπητα τον ελληνικό αθλητισμό και έφερε σοβαρά προβλήματα στα ερασιτεχνικά σωματεία. Μερικά εξ αυτών, όμως, στάθηκαν στο πλευρό των παικτών και τους πλήρωσαν αρκετούς μήνες, παρότι δεν υπήρξε αγωνιστική δράση. Ένα εξ αυτών ήταν και ο Μίλωνας, ο οποίος έδειξε «καλό πρόσωπο» και πλήρωσε κάποιους μήνες στους παίκτες, αλλά από πίσω φαίνεται ότι δεν στάθηκε όσο θα έπρεπε στους παίκτες του και συγκεκριμένα στον Γιώργο Μπελίτση.

Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας τα τελευταία χρόνια και παρότι πέρασε σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστών) επέστρεψε δυναμικά και όσο παίχτηκε μπάσκετ πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα. Ο Μίλωνας όμως, όπως καταγγέλλει, τον άδειασε με τον χειρότερο τρόπο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπελίτση, σε επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, που δεν παίχτηκε μπάσκετ, του εγγυήθηκαν ότι θα τον βοηθήσουν σε εγχείρηση που θα έκανε και από όσα του είπαν εννοήθηκε και η παραμονή του στον Μίλωνα. Αντίθετα, όμως, ποτέ δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει όλο το ποσό από την τσέπη του.

Η διοίκηση του Μίλωνα, όμως, δεν στάθηκε εκεί. Παρότι είχε εννοηθεί, όπως θα δείτε και παρακάτω η παραμονή του στην ομάδα, τελικά ο Γιώργος Μπελίτσης μ΄ένα τηλεφώνημα ενημερώθηκε ότι δεν θα συνεχίσει τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Έτσι, με δύο τρόπους η ομάδα της Νέας Σμύρνης άφησε ξεκρέμαστο τον Γιώργο Μπελίτση. Τον άφησε «ξεκρέμαστο» και στο οικονομικό, καθώς δεν του έδωσαν τίποτα για την εγχείρηση, ενώ είχαν πει άλλα, και τον άφησαν εκτός ομάδας, παρότι του είχαν πει ότι τον «περιμένουν δυνατό τη νέα σεζόν».

Τα παραπάνω γεγονότα σίγουρα δεν τιμούν την ιστορία και τον σύλλογο του Μίλωνα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης έπρεπε ή να στηρίξει τον παίκτη της ή να του ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι δεν θα βοηθήσουν οικονομικά και ότι δεν τον υπολογίζουν. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ένας αθλητής έμεινε «ξεκρέμαστος», δίχως ποτέ να του δώσουν μία ικανοποιητική εξήγηση ή να τον καλέσουν και να του πουν διαζώσης ότι δεν θα συνεχίσει, ειδικά από τη στιγμή που ο Γιώργος Μπελίτσης ήταν άψογος απέναντι τους και τα χρόνια που ήταν στην ομάδα δεν έδωσε δικαιώματα και έδινε τα πάντα για τη φανέλα του Μίλωνα.

Αναλυτικά:

«Με αφορμή ένα τηλέφωνο που είχα το απόγευμα και μου ανακοινώθηκε ότι η συνεργασία μου με τον Μίλωνα δεν θα συνεχιστεί. Έχω να πω κάποια πράγματα γιατί τα έχετε πει όπως θέλετε εσείς και όχι όπως πρέπει!

Στις 25/1/2021 πήρα την απόφαση να κάνω ένα χειρουργείο στον ώμο(όχι τίποτα ιδιαίτερο, απλώς με ταλαιπωρούσε και ήθελα να το φτιάξω) πριν όμως προχωρήσω πήρα τηλέφωνο όπως εννοείται άλλωστε τον κύριο Ασημακόπουλο όπως ήθελε να τον αποκαλούμε (πρόεδρο) να τον ρωτήσω αν συμφωνούσε και αν θα με στήριζε στην όλη διαδικασία η απάντηση αυτού ήταν : «Γιωργαρα προχωρά και ότι χρειαστείς θα είμαι δίπλα σου , καντο τώρα για να είσαι καλά του χρόνου». Εγω όμως όπως κάθε σωστός παίχτης που σέβεται τον προπονητή του πήρα και τον προπονητή μου να του το πω και να τον ρωτήσω και η απάντηση του ήταν : «Γιώργο προχωρά εμείς είμαστε δίπλα σου , καντο τώρα που δεν παίζουμε για να είσαι έτοιμος μετά»

Με τα παραπάνω λεγόμενα και με καλή ψυχολογία και σίγουρος γιαυτο που πάω να κάνω , προχώρησα στο χειρουργείο μου.

Πριν περάσω την πόρτα του χειρουργείου έδωσα κάποιο ποσό από ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ με την υπόσχεση ότι θα τα έπαιρνα μετά (Δηλαδή ποτέ) κανένας από τους δυο «προέδρους» δεν με πήρε τηλέφωνο να μου ευχηθεί ένα περαστικά , ο προπονητής μου με πήρε μετά από μια εβδομάδα και ο φυτευτός πρόεδρος με πήρε και αυτός μετά από μια εβδομάδα όταν είδε ένα στορυ μου στο ινσταγκραμ.

Ήμουν λοιπόν ένα ωραίο πρωί στο μαγαζί μου και με παίρνει ο γραμματέας του γιατρού μου και μου ζήτησε την αμοιβή του και όταν ζήτησα από τον «πρόεδρο» να με βοηθήσει σε αυτό το κομμάτι η απάντηση του ήταν η παρακάτω ( θα γράψω την συνομιλία μας όπως ακριβώς έγινε , υπάρχουν φωτογραφίες οποίος θέλει να του τις στείλω)

«Κωστα καλημέρα. Τι κανεις ? Να σου πω με πήρε πριν λίγο ο γραμματέας του γιατρού και μου είπε ότι η αμοιβή του είναι Χ ευρώ … έχω δώσει ήδη εγω Χ ευρώ για το νοσοκομείο , αναισθησιολόγο , νάρθηκα. Δεν μπορώ να τα βάλω όλα από την τσέπη μου…

Απάντηση «προέδρου»: «Καλημέρα Γιώργο. Όπως καταλαβενεις δεν γίνεται ο σύλλογος να δώσει λεφτά σε αυτή την κατάσταση που είναι κλειστός. Δεν υπάρχουν έσοδα και ταυτόχρονα υπάρχουν υπέρογκα έξοδα για συντήρηση εγκαταστάσεων θα μπορούσα να σε παπατζωσω και να σου πω οκ και να το τρενάρω αλλά σου λέω την αλήθεια. Όσο μπορέσαμε να στηρίξουμε δίναμε κάποια λεφτά.

Απάντηση δίκη μου: «Εγω το καταλαβαίνω αλλά επειδή καταλαβενεις και εσυ ότι δεν μπορώ να δώσω Χ ευρώ από την τσέπη μου τώρα … έχω δώσει ήδη Χ ευρώ …. επειδή εμένα ο άνθρωπος μου έχει φερθει παρά πολύ καλά και τον εκτιμώ απεριόριστα και με έχει βοηθήσει πολύ, μπορείς να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να του πεις ότι θα τα δώσει ο σύλλογος ?

Απάντηση «προέδρου»: «Γιώργο σου έχουμε δώσει Χ ευρώ ενώ δεν έχουμε παίξει και ενώ εκεί έξω κανεις δεν πληρώνει. Σκέψου κιόλας να μην σε είχαμε κρατήσει στον Μίλωνα το καλοκαίρι τι θα αντιμετωπιζες εκεί που θα πήγαινες. Έναν ολόκληρο μισθό και έναν μισό μισθό έχεις πάρει ενώ δεν έχουμε αγωνιστική δράση και καθόλου έσοδα. Ουσιαστικά στα έχω δώσει αυτά που ζητάς.

Και χωρίς να ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ο σύλλογος να τα δώσει.

Απάντηση δίκη μου: «Τι λες ρε κωστα ? Αυτά που γράφεις τα σκέφτεσαι ? Νομίζεις ότι είμαι κανένα 18χρονο να μου λες αυτές τις μαλακιες ? Μήπως μου έκανες και χάρη που με κράτησες στον Μίλωνα ? Εγω ότι κάνω στην ζωή μου το κάνω με τα αρχιδια μου και δεν έχω ανάγκη κανέναν και ούτε χαρές θέλω. Και αφού το πας έτσι δεν ήξερες ότι θα έχει κορονοιο φέτος ? Τέλος πάντων , ξέρω πολύ καλά όλα τα σωματεία πρότυπα γιαυτο έχει γίνει ετσι το μπασκετακι. Δεν πειράζει κωστα , θα πληρώσω μόνος μου τον γιατρό αλλά να ξέρεις το καλοκαίρι μην με πάρεις τηλέφωνο. Να διαγράψεις το δελτίο μου. Καλή συνέχεια.

Απάντηση «προέδρου»: «Μίλωνας τέλος για εσένα

Καλή συνέχεια και να έχεις υγεία.»

Απάντηση δίκη μου: «έγινε , να είσαι καλά»

Υ.Γ.1) εκεί που αναφέρει ότι είχαμε πάρει κάποια χρήματα , μας είχε δώσει το μήνα Νοέμβριο.(Πολύ πριν χειρουργηθώ εγω και είχαμε σταματησει 2 εβδομάδες)
Υ.Γ.2)Εκεί στις λαχαναγορές που πάτε και τα λέτε όπως θέλετε , δεν σας τιμά γιατί δείχνετε ότι δεν φοράτε παντελόνια.
Υ.Γ.3)Κύριοι στον Μίλωνα με βρήκατε δεν σας βρήκα!».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…