Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Αρμάνι 64-69: Πέρασε από το Κάουνας και κυνηγάει τετράδα!

Ζαλγκίρις – Αρμάνι 64-69: Πέρασε από το Κάουνας και κυνηγάει τετράδα!

sergio rodriguez ax armani exchange milan eb20 scaled

Μεγάλο διπλό πήρε στο Κάουνας η Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 69-64 της Ζαλγκίρις για την 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Έτορε Μεσίνα έφτασε τις 18 στην διοργάνωση και παραμένει δυναμικά στο κυνήγι της τετράδας, με τους Λιθουανούς να χάνουν έδαφος στην μάχη των πλέι οφ.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο κομμάτι του πρώτου δεκαλέπτου με τους Ιταλούς να έχουν μικρά προβαδίσματα και την Ζαλγκίρις να φέρνει την απόλυτη ισορροπία στα μισά του (10-10) με τρίποντο του Γκριγκόνις. Η Αρμάνι κατάφερε να πάρει διαφορά 7 πόντων στην συνέχεια με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 13-19.

Η ιταλική ομάδα συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, με τον Ντατόμε να πηγαίνει την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα με έμμεσο τρίποντο (16-26). Η ομάδα του Σίλερ αντέδρασε στο τελευταίο δίπλεπτο του ημιχρόνου και με ένα σερί 8-0 κατάφερε να κάνει το 24-34, παιχνίδι μιας κατοχής (32-34).

Η ομάδα του Μεσίνα μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να πάει το προβάδισμα της για πρώτη φορά στους 9 πόντους με τον Σιλντς (34-43), με τον Χέιζ να απαντάει για τους Λιθουανούς με συνεχόμενους πόντους (39-43). Το σκηνικό επαναλήφθηκε στην συνέχεια με τον Ντατόμε να κάνει το +10 για την Αρμάνι, και την Ζαλγκίρις να μειώνει στα μισά (45-50).

Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και η τέταρτη περίοδος με τους Ιταλούς να διατηρούν το προβάδισμα αλλά να μην μπορούν να ξεφύγουν. Η Ζαλγκίρις κατάφερε να μειώσει μέχρι το καλάθι στο τελευταίο λεπτό (64-66) αλλά δεν μπόρεσε να «κλέψει» την νίκη (64-69).

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 32-34, 45-50, 64-69.

ζαγαρμανι

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…