Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ευρωλίγκα: Οι «αιώνιοι» κρίνουν την μοίρα της Ρεάλ!

Ευρωλίγκα: Οι «αιώνιοι» κρίνουν την μοίρα της Ρεάλ!

boho pao real

Με την «διαβολοβδομάδα» που ξεκινάει σήμερα (30/03) στην Ευρωλίγκα, φτάνουμε πλέον στην γραμμή του τερματισμού στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Μιας κανονικής περιόδου που ήταν αρκετά διαφορετική (άδεια γήπεδα, αναβολές λόγω κρουσμάτων κλπ.), είχε πικρή γεύση για εμάς καθώς αμφότεροι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αποκλειστεί, μια κανονική περίοδος που αν της δίναμε μια φράση θα ήταν το «όλοι μπορούν» να κερδίσουν όλους».

Πέρα από τα παραπάνω έχουμε μια regular season ανατρεπτική και άκρως ανταγωνιστική, στην οποία ακόμα στην μάχη της οχτάδας τίποτα δεν έχει κριθεί, και δεν είναι καθόλου απίθανο η μεγαλύτερη έκπληξη να μην έχει ακόμα συμβεί. Φυσικά αναφερόμαστε για την περίπτωση της Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία είναι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο μη συμμετοχής στα πλέι οφ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια (2004-05).

Οι «αιώνιοι» μπορούν να γίνουν «δήμιοι» της Ρεάλ

Όπως αναφέρει και ο τίτλος ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι οι δύο ομάδες που μπορούν να καθορίσουν το αν η «Βασίλισσα» θα συνεχίσει τις συνεχόμενες παρουσίες στα νοκ – άουτ της διοργάνωσης ή όχι. Και μάλιστα κυρίως τις επόμενες δύο μέρες, καθώς αμφότερες οι ομάδες μας κοντράρονται με τις δύο ισπανικές που έχουν βάλει στο μάτι την θέση των Μαδριλένων.

Συγκεκριμένα, τόσο η Μπασκόνια που φιλοξενείται σήμερα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όσο και η Βαλένθια που υποδέχεται αύριο τον Ολυμπιακό, είναι μια νίκη μακριά από την Ρεάλ, ενώ και οι δύο έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός την Παρασκευή υποδέχεται την Ρεάλ στο ΣΕΦ, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει να δώσει και το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στην Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, με την ομάδα του Πασκουάλ να είναι η τέταρτη που θα δώσει την μάχη για τις θέσεις 7 και 8 της τελικής κατάταξης.

Ωστόσο, αν θεωρήσουμε ότι τόσο η Ρεάλ θα περάσει από το ΣΕΦ όσο και η Ζενίτ θα κερδίσει τους Πράσινους, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι το βράδι της Τετάρτης θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά. Γιατί αν η ομάδα του Λάσο χάσει από την Εφές (που βάσει φόρμας φαντάζει λογικό) και ένας η κανένας εκ των δύο αιώνιων δεν καταφέρουν να κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια, τότε η Ρεάλ αυτόματα θα βρεθεί εκτός οκτάδας. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι η «Βασίλισσα» την τελευταία αγωνιστική φιλοξενείται από την Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, με την ομάδα του Κοκόσκοφ να είναι πολύ πιθανό να κυνηγάει την είσοδο της στην πρώτη τετράδα.

Η Βαθμολογία της Ευρωλίγκα:

sd

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…