Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Μάρκους Φόστερ: Από το εκρηκτικό ξεκίνημα στην… κατάρρευση

Μάρκους Φόστερ: Από το εκρηκτικό ξεκίνημα στην… κατάρρευση

unnamed 1

Ο Γιώργος Βόβορας το καλοκαίρι εμπιστεύτηκε μία θέση στην περιφέρεια στον Μάρκους Φόστερ. Ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής στο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό έδειξε ότι οι «πράσινοι» πέτυχαν διάνα με την επιλογή τους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η μία κακή εμφάνιση διαδεχόταν την άλλη και σταδιακά ο χρόνος του στο παρκέ μειωνόταν.

Το εκρηκτικό ξεκίνημα

marcus foster panathinaikos barcelona

Ο Μάρκους Φόστερ στα πρώτα του παιχνίδια στην Ευρωλίγκα έδειξε ικανός να αποτελέσει έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του Παναθηναϊκού. Κόντρα στη Χίμκι στην πρεμιέρα πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και παρότι δεν ευστόχησε σε τρίποντο (0/2) είχε καθοριστική παρουσία. Τέλειωσε το ματς έχοντας 10 πόντους (4/5 βολές, 3/6 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός άρχισε να αφήνει τα διαπιστευτήρια του. Στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» σημείωσε 15 πόντους με εξαιρετικά νούμερα (4/5 δίποντα, 2/3 τρίποντα), ενώ είχε ακόμη 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 15 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αδιαμφησβήτητα, όμως, το καλύτερο παιχνίδι του το έκανε στη Βαρκελώνη απέναντι στην Μπαρτσελόνα, όπου είχε 24 πόντους (2/2 βολές, 5/11 δίποντα, 4/7 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Η κατάρρευση και η μείωση του χρόνου

marcus foster

Τα πράγματα για τον Μάρκους Φόστερ στη συνέχεια δεν πήγαν καθόλου καλά. Οι εμφανίσεις του ήταν κάτω του μετρίου και σταδιακά άρχισε να χάνει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Βόβορα. Ο Έλληνας τεχνικός έδειχνε ότι δεν πίστευε πια στις ικανότητες του Αμερικανούς και η παρουσία του στο παρκέ ήταν ελάχιστη.

Ο Μάρκους Φόστερ και στα ελάχιστα λεπτά συμμετοχής, που έπαιρνε, δεν έδειχνε ότι μπορεί να ανταποκριθεί σ΄αυτό το επίπεδο. Επιθετικά, που είναι και το δυνατό του στοιχείο, ήταν άφαντος και δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα στο τριφύλλι. Στην άμυνα, ειδικά, αποτελούσε μαύρη τρύπα στην ήδη κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να βλέπει τα περισσότερα παιχνίδια από τον πάγκο.

Ο Φόστερ στην μέχρι τώρα παρουσία του στον Παναθηναϊκό μετράει κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα 6.3 πόντους, 1.3 ριμπάουντ, μόλις 0.9 ασίστ, 0.4 κλεψίματα και 3.8 στο σύστημα αξιολόγησης. Όπως είναι εύλογο ο Αμερικανός δεν πρόκειται να μείνει στο τριφύλλι μετά το τέλος της φετινής σεζόν. Η παρουσία του δεν βοήθησε την ομάδα του, η οποία παραπαίει στην Ευρωλίγκα, κι έτσι αναμένεται να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους το καλοκαίρι, εκτός κι αν αλλάξει η εικόνα του με τον ερχομό του νέου προπονητή (λογικά θα είναι ο Όντεντ Κάτας).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…