Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ 78-87: “Όργια” Τζέιμς και “διπλός” Μιλουτίνοφ

Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ 78-87: “Όργια” Τζέιμς και “διπλός” Μιλουτίνοφ

james cska

Την 12η νίκη της στην φετινή Ευρωλίγκα και 11η συνεχόμενη πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικρατώντας με 87-78 επί της Βιλερμπάν στην Γαλλία στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, και πλέον είναι μόνη πρώτη στην Βαθμολογία. Η γαλλική ομάδα έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, ωστόσο ο σεληνιασμένος Μάικ Τζέιμς (31π) και ο “διπλός” Μιλουτίνοφ (17π., 14ρ.) της χάρισαν την νίκη.

Αποφασισμένη να βάλει από την αρχή τους δικούς της όρους στο παιχνίδι μπήκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με πρωταγωνιστές τους Χίλιαρντ και Τζέιμς κατάφερε να προηγηθεί με 7 πόντους (4-11), πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα. Η διαφορά έφτασε στις παρυφές των 10 πόντων μετά από βολή του Σενγκέλια (10-19), με τους Γάλλους να κάνουν την αντεπίθεση τους στην συνέχεια καταφέρνοντας να μειώσουν στους 6 (15-21).

Η ρωσική ομάδα ανέβασε και πάλι την απόδοση της στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και με συνεχόμενους πόντους του Τζέιμς και καλάθι του Κλάιμπερν κατάφερε να πιάσει διψήφια διαφορά (19-30), με τον Λάιτι να απαντάει με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (23-30). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με την διαφορά να ανεβοκατεβαίνει από τους 10 πόντους και τους Γάλλους πάλι να μειώνουν στο φινάλε για το 41-46 του ημιχρόνου.

H γαλλική ομάδα αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι καθώ κατάφερε και μείωσε στον πόντο περίπου στα μισά της τρίτης περιόδου  (47-48), με την ομάδα του Ιτούδη, ωστόσο να μην χάνει ούτε στιγμή το προβάδισμα πηγαίνοντας στην τέταρτη περίοδο με αέρα 6 πόντων (60-66). Η αντίσταση των Γάλλων παρέμεινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και να σιγουρεύουν την νίκη με συνεχόμενες βολές στου Τζέιμς και καλάθι του Μιλουτίνοφ, με το τελικό σκορ να είναι 78-87.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 41-46, 60-66, 78-87

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…