Κεντρική NBA NBA: Κρίση τηλεθέασης και αρνητικό ρεκόρ στους τελικούς
NBA

NBA: Κρίση τηλεθέασης και αρνητικό ρεκόρ στους τελικούς

anthony davies lakers heat

H… απάντηση του κοινού στην τηλεόραση δεν είναι η αναμενόμενη για τους τελικούς του ΝΒΑ , ανάμεσα στους Λος Αντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ (3-1), που είναι σε εξέλιξη στη φούσκα του Disney World. Η τηλεθέαση στους τέσσερις πρώτους αγώνες έχει καταρρεύσει σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Συντηρητικοί σχολιαστές αλλά και αξιωματούχοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος έχουν αποδώσει την κατάρρευση σε αυτό που θεωρούν ως πολιτικοποίηση του NBA, η οποία ξεκίνησε με την απεργία των παικτών για να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό του 29χρονου Τζέικομπ Μπλέικ, που πυροβολήθηκε στην πλάτη με επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό στην Κενόσα, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται να οφείλεται στην πανδημία που ανάγκασε να συγκεντρωθούν πολλά αθλητικά γεγονότα την ίδια περίοδο όπως ποτέ άλλοτε.

Το ΝΒΑ, αποδεχόμενο τα αιτήματα των αθλητών, είχε γράψει τις λέξεις “Black Lives Matter” στο παρκέ και τους επέτρεψε να βάλουν μηνύματα στις φανέλες τους αντί του ονόματός τους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι ο ακτιβισμός του ΝΒΑ θα καταλήξει να «καταστρέψει το μπάσκετ» αλλά για τον Πάτρικς Κρακς, σύμβουλο και πρώην στέλεχος του δικτύου Fox Sports, η μείωση της τηλεθέασης οφείλεται κυρίως στον «έντονο ανταγωνισμό».

Για πρώτη φορά στην ιστορία, στην πραγματικότητα, και τα τέσσερα μεγάλα πρωταθλήματα, Nba, Mlb (μπέιζμπολ), Nhl (χόκεϊ) και Nfl (αμερικανικό ποδόσφαιρο) έγιναν ταυτόχρονα τον Σεπτέμβριο και όλα τους γνώρισαν πτώση στην τηλεθέαση.

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ προσέλκυσε μόνο 5,9 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ, ένα αρνητικό ρεκόρ από τότε που οι τελικοί άρχισαν να μεταδίδονται συστηματικά ζωντανά το 1982 και κανένας από τους άλλους δεν ξεπέρασε τα οκτώ εκατομμύρια.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…