Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Η Πάτρα αγκαλιάζει το μπάσκετ με αμαξίδιο

Η Πάτρα αγκαλιάζει το μπάσκετ με αμαξίδιο

patra peak1

Στην Πάτρα είχε την ευκαιρία να βρεθεί ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, μετά την πρόσκληση του προέδρου της τοπικής ομάδας Α.Σ. ΑΜΕΑ Ήφαιστος. Οι δυο τους, μαζί με τον έφορο Εθνικών ομάδων της ΟΣΕΚΑ κι αντιπρόεδρο του Ηφαίστου, Γρηγόρη Κοντοδήμο, επισκέφτηκαν το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπου Μπονάνου, αρμόδιου για θέματα Υγείας κι Αθλητισμού.

Η συζήτηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα, με βασικές γραμμές την ενίσχυση από την Περιφέρεια με υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ομάδας του Ηφαίστου, αλλά και τη συνδιοργάνωση αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, της ΠΔΕ με την Ομοσπονδία μπάσκετ με αμαξίδιο.

patra peak

Ακολούθησε συνάντηση με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, και τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Παναγιώτη Πετρόπουλο, που με ενδιαφέρον άκουσαν για τις δράσεις της ΟΣΕΚΑ σε υπερτοπικό επίπεδο και σε τοπικό επίπεδο του Ηφαίστου και επαναπροσδιόρισαν την αμέριστη συμπαράσταση, που θα παρέχουν, τόσο στην τοπική ομάδα ΑΜΕΑ, όσο και στις μελλοντικές δράσεις της Ομοσπονδίας στην πόλη της Πάτρας.

patra peak3

Οι συναντήσεις συνεχίστηκαν, με επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΠΕΑΚ Πάτρας, Νίκο Παπαδημάτο, όπου με πλήρη επίγνωση της προτεραιότητας των ΑΜΕΑ στους χώρους άθλησης, υποσχέθηκε να κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προπονητικών κι αγωνιστικών ωρών, παρά τη μεγάλη ζήτηση των γηπέδων του ΠΕΑΚ. «Μετά τον Προμηθέα προτεραιότητα έχει ο Ήφαιστος», είπε χαρακτηριστικά.

patra peak2

Ο κύκλος των επαφών έκλεισε με επίσκεψη και ξενάγηση στην κλινική αποκατάστασης κακώσεων νωτιαίου μυελού, όπου οι τρεις άνδρες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους, αλλά και να γνωρίσουν ασθενείς. Νέους και νέες, ενδεχομένως μελλοντικούς αθλητές της ΟΣΕΚΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, έχουν σκοπό να συνεχίσουν τις διερευνητικές επαφές σε όλες τις πόλεις και Περιφέρειες, που φιλοξενούν ομάδες μπάσκετ με αμαξίδιο, με απώτερο σκοπό οι τοπικές κοινωνίες να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν έμπρακτα τα κατά τόπους σωματεία και την προσπάθεια που αυτά καταβάλλουν. Παράλληλα θέλουμε να βάλουμε στο… παιχνίδι όλους τους φορείς, ώστε το μπάσκετ με αμαξίδιο να μπει σε κάθε σπίτι, να γίνει γνωστό μέσα από σειρά δράσεων κι εκδηλώσεων.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…