Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε και το δελτίο του

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του.

Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστε, αψευδής μάρτυρας είναι το δελτίο, που βλέπετε στη φωτογραφία του. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς επιστρέφει, για να παίξει μπάσκετ με αμαξίδιο. Τον «έψησε» ο Γιώργος Μασλαρινός, ο οποίος επίσης έχει μαγευτεί από το μπάσκετ με αμαξίδιο.

Ο Μασλαρινός, με τεράστια διαδρομή στον χώρο τού μπάσκετ, έχει ιδρύσει τη Hoop, μια ομάδα που στόχο έχει την εκμάθηση του αθλήματος. Ήρθε σε επαφή με την ΟΣΕΚΑ και το μπάσκετ με αμαξίδιο και… κόλλησε. Με γρήγορες διαδικασίας έφτιαξε ομάδα και πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2, μετέχοντας ο ίδιος.

Εδώ να σημειώσουμε για όσους δεν γνωρίζουν, ότι κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να φιλοξενήσει στις τάξεις της δύο αρτιμελείς, εκ των οποίων μόνο ο ένας μπορεί να βρίσκεται στην 5άδα. Ο Μασλαρινός «έψησε» τον Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για το μπάσκετ με αμαξίδιο. Από τον καιρό που ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ, ήταν πάντα κοντά στον χώρο.

Ο Μπάνε το πήρε απόφαση, έβγαλε δελτίο κι… απειλεί ότι θα κατεβεί κανονικά σε αγώνες, δοκιμάζοντας τη δύναμή του σε ένα σπορ, που είναι ακόμα πιο δύσκολο από το μπάσκετ των ορθίων.

Η σχετική ανακοίνωση από την ΟΣΕΚΑ:

«Είναι μια από τις σημαντικότερες μορφές του μπάσκετ στη χώρα. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς έχει γράψει τη δική του ιστορία. Πλέον ανήκει επισήμως στην οικογένεια του μπάσκετ με αμαξίδιο, καθώς εκδόθηκε το δελτίο του και θα αγωνίζεται με την ομάδα τής Hoop, την ομάδα του -επίσης- παλιού παίκτη τού ΠΑΟΚ (κι όχι μόνο), Γιώργου Μασλαρινού.

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι αποφασισμένος να αγωνιστεί με τη φανέλα τής Hoop. Πάντα κοντά στο μπάσκετ με αμαξίδιο, ήταν από τους πρώτους που κάθισαν στο αμαξίδιο και δοκίμασαν να σουτάρουν, ενώ δεν έλειψε ποτέ, όποτε τον καλέσαμε σε εκδήλωση της ΟΣΕΚΑ.

Η παρουσία τού Μπάνε έχει τη δική της σημειολογική αξία κι αυτό δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να το εξηγήσουμε. Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, με όνομα βαρύ σαν ιστορία, αποτελεί διαφήμιση για το μπάσκετ με αμαξίδιο κι ελπίζουμε να γίνει ο φάρος, ώστε κι άλλοι πρώην αθλητές να έρθουν κοντά μας, να μας γνωρίσουν και γιατί όχι να αγωνιστούν στο δύσκολο, αλλά εντυπωσιακό άθλημά μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…