Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Κώστας Σλούκας: Η «δική μας» μεταγραφή της χρονιάς

Κώστας Σλούκας: Η «δική μας» μεταγραφή της χρονιάς

109878809 2617919901809797 899828616138291719 n

Ήταν 4 Μαρτίου 2020 όταν, ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, τολμήσαμε να γράψουμε ότι ο Κώστας Σλούκας έρχεται στον Ολυμπιακό. Κανονικά έπρεπε σε αυτό το άρθρο να αναφέρουμε τα πλεονεκτήματα αυτής της κίνησης, αλλά σιγά που θα ανοίξουμε ορθάνοιχτες πόρτες. Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι αυτή είναι η μεταγραφή της χρονιάς; Αν «ναι», ας μην μάθει, για να μην στεναχωρηθεί.

Δεν έχουμε διάθεση κομπορρημοσύνης, αλλά νισάφι, κάποια στιγμή πρέπει να τα πούμε όλα. Εμείς από την πρώτη στιγμή μείναμε αταλάντευτα πιστοί στο ρεπορτάζ μας. Ούτε μία φορά δεν παρεκκλίναμε, ούτε μία φορά δεν γράψαμε «ναι μεν, αλλά», «μπορεί και ναι, μπορεί και όχι». Γράψαμε «ο Σλούκας στον Ολυμπιακό» δίχως συμβιβασμούς. Καθαρό ατόφιο ρεπορτάζ.

Σήμερα, κοιτάζουμε στα μάτια τον αναγνώστη μας και του λέμε «εντάξει είμαστε». Ας το πουν κι εκείνοι που έλεγαν «δεν υπάρχει πιθανότητα». Ας μας εξηγήσουν πώς τον έπεισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς να μείνει και πόσο θα επηρέαζε την απόφασή του η… δεδομένη παραμονή του Σέρβου στην Κωνσταντινούπολη. Ας μας εξηγήσουν για το «μπάσιμο» της ΤΣΣΚΑ, για το ότι θα τον άρπαζε η Ρεάλ για αντικαταστάτη του Καμπάτσο. Ας μας πουν για το συμβόλαιο που δεν έσπαγε, για τα χρήματα που θα έπρεπε να πληρώσει για να λύσει τα μάγια ο Ολυμπιακός.

Α, στο τέλος της ημέρας, ας μας πουν και για το γόνατό του, για ένα σπυρί που έβγαλε στην πλάτη, για όλα όσα έγραφαν εδώ και 140 μέρες, από τότε που εμείς αποκαλύψαμε τη μεταγραφή της χρονιάς. Κι επαναλαμβάνω εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε τον αναγνώστη μας στα μάτια. Εσείς;

Το κάνουμε γιατί γράψαμε πρώτοι απ’ όλους ότι έκλεισε ο Χάρισον κι ο Τζένκινς, ότι ήταν στον σχεδιασμό του Μπαρτζώκα ο Λαρεντζάκης, όταν οι άλλοι τον έστελναν «δανεικό». Στις 8 Απριλίου γράψαμε για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού, δίχως τον Μιλουτίνοφ, με τον Σλούκα στο ρόστερ.

Στις 11 Απριλίου, όταν (κι αυτό πρώτοι το γράψαμε) ξεκαθάρισε ότι ο Μάικ Τζέιμς θα μείνει στην ΤΣΣΚΑ, ήταν εμφανές ότι ο Σλούκας θα φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα». Βεβαίως κι ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το ρεπορτάζ των Τούρκων, όμως επιμέναμε ότι δεν θα μείνει στη Φενέρ ο Ζοτς και φυσικά ότι θα έφευγε ο Σλούκας.

Την 1η Ιουνίου, ακολουθώντας το ρεπορτάζ, υποστηρίξαμε ότι είναι ανεξάρτητο το τι θα κάνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, από αυτό που θα αποφασίσει ο Κώστας Σλούκας. Δεν χρειάστηκε να το μάθουμε ποτέ… Μείναμε σταθεροί στην άποψη, που διαμορφώνονταν από το ρεπορτάζ, κι ακόμα κι όταν οι Τούρκοι έλεγαν ότι ο Σέρβος κόουτς θα μείνει στη Φενέρμπαχτσε, εμείς επιμέναμε ότι ο Κώστας φεύγει. Το γράψαμε στις 20 Ιουνίου. Την 1η Ιουλίου, είδαμε και τη διαδρομή, ανάλογη με αυτή που έκανε ο Ντατόμε.

Για την απόφαση του Βεζένκοφ να συνεχίσει, αλλά και για τον Φόστερ και τον Μπέντιλ, πρώτες μεταγραφές του Παναθηναϊκού, για τον τρόπο με τον οποίο (δεν) ενημερώθηκε ο Παππάς για το τέλος της συνεργασίας, ακόμα κι αν πάμε πιο πίσω για τις σαρωτικές αλλαγές στο «τριφύλλι».

Όλα αυτά μαζί (το γνωρίζουμε, το γνωρίζετε) δεν κάνουν έναν… Σλούκα, ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε το ρεπορτάζ. Το γνωρίζαμε, το γράψαμε, πιστέψαμε στις πληροφορίες μας και τώρα περιμένουμε να γελάσουμε με όλους εκείνους, που θα τολμήσουν να γράψουν ότι είχαν την είδηση. Φυσικά και την είχαν και πρέπει να μας ευχαριστήσουν που τη γράψαμε.

Έχουμε κάθε λόγο να πανηγυρίζουμε για τη «δική μας» μεταγραφή της χρονιάς. Για τον τρόπο που δουλεύουμε, γιατί δεν φοβηθήκαμε, γιατί δεν περιμέναμε, γιατί βγήκαμε μπροστά, γιατί πήραμε το κόστος. Γιατί αυτό περιμένετε από αυτό το site. Γιατί αυτό σας οφείλουμε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…