Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Πόσο επηρεάζει η απόφαση του Ομπράντοβιτς τον Σλούκα

Πόσο επηρεάζει η απόφαση του Ομπράντοβιτς τον Σλούκα

sloukas obradovic olympiacos

Τα ρεπορτάζ από την Τουρκία θέλουν τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει συμφωνήσει για την επόμενη τριετία, μειώνοντας κατά 30% τις δικές του απαιτήσεις, έχοντας κατά 30% μειωμένο μπάτζετ. Αυτόματα είναι αυτός που θα κάνει το κουμάντο (ο Ζοτς είναι) κι εκείνος που θα αποφασίσει πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα.

Μπορεί, αλήθεια, να κρατήσει τον Κώστα Σλούκα και να στερήσει από τον Ολυμπιακό την επάνοδο ενός παίκτη, ο οποίος θα γίνει ο… ηγέτης μετά τους ηγέτες; Η απάντηση είναι απλή και ξεκάθαρη: Τόσο πριν τη συμφωνία του Σέρβου προπονητή, όσο και μετά, η Φενέρ έχει το πάνω χέρι. Ο Έλληνας διεθνής έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο, το οποίο δεν μπορεί να σπάσει, άρα αν τον καλέσουν να παίξει δεν μπορεί να αρνηθεί. Πρέπει, όμως, να του καταβάλλουν τα οφειλόμενα (δεν είναι λίγα) και να υπηρετήσουν τους όρους του συμφωνητικού, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά πρέπει να δώσουν ένα ποσό για τον Σλούκα, το οποίο ξεπερνά τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ για έναν χρόνο.

Στην ουσία θα δώσουν κοντά στο 20% του μπάτζετ, για να κρατήσουν τον Έλληνα πόιντ γκαρντ, κάτι που μοιάζει από εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο. Είναι πολλά τα λεφτά, για να τα αντέξει ο οργανισμός της τουρκικής ομάδας. Γιατί, ακόμα κι αν θελήσει να κάνει αυτού του είδους την επένδυση, ακόμα κι αν ο Ομπράντοβιτς θελήσει να τον κρατήσει, είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να ζητήσει απ’ όλους τους άλλους να δεχθούν περικοπές και να αφήσει απείραχτο το συμβόλαιο ενός, όποιος κι αν είναι αυτός.

Μπορεί, άραγε, ο Ομπράντοβιτς να πείσει τον Σλούκα να δεχθεί μείωση για να μείνει; Αν είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο, τον Απρίλιο, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το ρεπορτάζ, ο Κώστας νιώθει ήδη «ερυθρόλευκος», έχει κατασταλάξει στα «θέλω του» και το έργο του «Ζοτς» θα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εν κατακλείδι, η ενδεχόμενη συμφωνία του Ομπράντοβιτς με τη Φενέρμπαχτσε δεν αλλάζει κατ’ ελάχιστο τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού και την προσέγγιση προς τον Σλούκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Στο ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για το Game 2 με τη Μακάμπι. Υπό το βλέμμα του μεγαλομε…