Κεντρική Γυναίκες Ηλιούπολη: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΚ!

Ηλιούπολη: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΚ!

Τα παράπονα των ομάδων για τις τραγελαφικές αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όσον αφορά τα Εθνικά Πρωταθλήματα συνεχίζονται. Αυτή τη φορά ήταν η γυναικεία ομάδα της Ηλιούπολης, η οποία δεν ανέβηκε στην Α1 γιατί είχε ένα παιχνίδι λιγότερο!

Συγκεκριμένα, η Ηλιούπολη ήταν τρίτη με ρεκόρ 15-2 έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Από πάνω της ήταν στην πρώτη θέση ο ΕΦΑΟΖ με 16-2 και ο Πρωτέας Βούλας με 15-3. Αυτό σημαίνει ότι αν η Ηλιούπολη έδινε το ματς που έχει λιγότερο τότε σίγουρα θα ήταν στις θέσεις ανόδου, καθώς υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Πρωτέα Βούλας.

Αναλυτικά η επιστολή της στην ΕΟΚ:

“Σε συνέχεια της απόφασής σας, που αφορά στην επικύρωση των βαθμολογιών των πρωταθλημάτων λόγω της διακοπής της διεξαγωγής τους, ως σύλλογος εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας, καθώς διαπιστώνεται ότι δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη πραγματικά αγωνιστικά κριτήρια, όπως: α. Το σύνολο των αγωνιστικών κάθε ομάδας, β. Ο αριθμός νικών και ηττών, γ. Τα μεταξύ των ομάδων αποτελέσματα.

Κατόπιν των ανωτέρω προκύπτει πλασματικώς η κατάταξη της ομάδας μας, ως τρίτης στο πρωτάθλημα της Εθνικής Κατηγορίας Α2 Γυναικών. Προτείνουμε την επανεξέταση του όλου θέματος της κατάταξης των ομάδων, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσπάθειας των συλλόγων, των ομάδων και των αθλητών/τριών τους, με συνυπολογισμό και αγωνιστικών παραγόντων και όχι μόνο με στιγμιαία αποτύπωση της βαθμολογίας Παραμένουμε στη διάθεσή σας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Πανελλήνιο Κορασίδων: Νίκες για Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Παναθλητικό

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά, καθώς επικράτησε με 52-45 του Κρόνο…