Κεντρική Διεθνή Συνεργασία FIBA – ΠΟΥ με οδηγίες για την επιστροφή στη δράση

Συνεργασία FIBA – ΠΟΥ με οδηγίες για την επιστροφή στη δράση

Ζαγκλής

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε η παγκόσμια ομοσπονδία, ώστε η επιστροφή των παικτών των ομάδων στα παρκέ να γίνει με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο για την προστασία από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, η FIBA προχώρησε σε σύσταση ειδικής επιτροπής σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εξέδωσε επιστημονικό οδηγό για την επιστροφή των αθλητών στη δράση.

Ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ανδρέας Ζαγκλής δήλωσε σχετικά:

«Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ιατρική επιτροπή της FIBA που συστάθηκε για την αντιμετώπιση του COVID-19. Οπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιτροπές της FIBA που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όπως και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πολύτιμη εργασία του, που με τη εξειδίκευση και τη διαρκή προσφορά του, βοηθησε προκειμένου να προστατεύσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους διοργανωτές. 

Αυτό το σετ των οδηγιών θα είναι πολύ χρήσιμο για την μπασκετική κοινότητα κατά την επιστροφή τους στο παιχνίδι μας. Εχει λείψει σε όλους εμάς η δράση και όσο η κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19 εξελίσσεται, η FIBA παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή στο Μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…