Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Συμμετοχή του μπάσκετ με αμαξίδιο στη «λευκή κάρτα»

Συμμετοχή του μπάσκετ με αμαξίδιο στη «λευκή κάρτα»

Final Four

Είναι ένα από τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής κοινωνίας. Το μπάσκετ με αμαξίδιο, έτσι όπως εκφράζεται από την οικεία ομοσπονδία (ΟΣΕΚΑ) δεν μπορούσε να απουσιάζει από το κάλεσμα της ημέρας. Η 6η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως «διεθνής ημέρα Αθλητισμού, για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» κι η ΟΣΕΚΑ φρόντισε να… βγάλει λευκή κάρτα.

Όπως αναφέρθηκε στο site της Ομοσπονδίας «η ΟΣΕΚΑ συμμετέχει στην πρωτοβουλία της «λευκής κάρτας». Βγάζουμε κόκκινη κάρτα σε ό,τι δημιουργεί πόνο, σε ό,τι απειλεί την ανθρώπινη ζωή. Βγάζουμε «λευκή κάρτα» στην ειρήνη και στη συνεργασία. Ειδικά εμείς, που από καταβολής έχουμε σπάσει όλες τις διαχωριστικές γραμμές, αντιλαμβανόμαστε όσο λίγοι το μήνυμα της ΓΓΑ και του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και ο διεθνής οργανισμός Peace And Sport δείχνει «White Card» (άσπρη/λευκή κάρτα). Σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα, που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για τη δημιουργία ειρήνης!

Ουσιαστικά, πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης, μέσα από τον αθλητισμό. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ τους.

Πόσο δε αυτές τις ημέρες με την πανδημία, καθώς ο αθλητισμός είναι μια ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα, που οφείλει να βοηθήσει στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση της υγείας. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συμμετείχε στη δράση αυτή μέσω του εξής μηνύματος στα social media του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Επιστρέφει στα παρκέ ο Μπάνε Πρέλεβιτς

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς φορά ξανά τα… αθλητικά του. Απίστευτο αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Άλλωστ…