Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα EuroLeague: Σκέφτεται τουρνουά σε μια πόλη

EuroLeague: Σκέφτεται τουρνουά σε μια πόλη

Η Ευρωλίγκα εξετάζει διάφορα πλάνα για το μέλλον της διοργάνωσης και πως θα τελειώσει η φετινή χρονιά. Ένα από αυτά είναι όλοι οι αγώνες να γίνουν σε μία πόλη και να τελειώσει εκεί η διοργάνωση.

Ο επιχειρηματικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Εντ Σκοτ, ανέφερε στην El Pais: “Τα σενάρια είναι επί του παρόντος… άπειρα όμως η σύνοψη μπορεί να γίνει σε τέσσερις άξονες».Αρχικώς, υπάρχει η σκέψη να συνεχιστεί η διοργάνωση λαμβάνοντας υπόψη τη δομή που έχει το καλεντάρι μας, παίζοντας όλα τα παιχνίδια που απομένουν, κάθε ομάδα στο γήπεδο της, με το πρόγραμμα που προϋπήρχε. Αν δεν καταστεί δυνατό, η επόμενη εναλλακτική αφορά τα να γίνουν όλα τα παιχνίδια, πιέζοντας το καλεντάρι και δημιουργώντας περισσότερες εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων (σ.σ. διαβολοβδομάδες). Τρίτον, αν για λόγους υγείας ή αν δεν προλάβουμε τις προθεσμίες να γίνουν τα παιχνίδια σε 18 γήπεδα, όλοι οι αγώνες θα γίνουν σε ένα ή δυο γήπεδα σε μια πόλη! Στην τελευταία επιλογή, οι σύλλογοι θα καθορίσουν την αλλαγή του φορμάτ της διοργάνωσης για μια πιο άμεση ολοκλήρωση.

Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι οι αγώνες να διεξαχθούν με κόσμο όμως αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τα ματς κεκλεισμένων των θυρών εγγυώνται τηλεοπτική κάλυψη και online μετάδοση μέσω του Euroleague tv.

Εν συνεχεία ο Σκοτ προχώρησε σε λεπτομέρειες: «Οι παίκτες, οι προπονητές και οι εργαζόμενοι των ομάδων θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 μέρες. Από τη στιγμή που είναι διαθέσιμοι, οι ομάδες θα αρχίσουν μίνι προετοιμασία 14 ημερών ώστε να βρεθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Η παραπάνω διαδικασία θα διαρκέσει συνολικά έναν μήνα. Είναι το διάστημα που χρειάστηκε το ΝΒΑ για να επιστρέψει στην κανονικότητα έπειτα από το λοκ-άουτ της σεζόν 2011-12. Το συγκεκριμένο διάστημα εγγυάται την υγεία των αθλητών”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Καλάθης: «Μικρή σημασία το ρεκόρ, όλη τη χρονιά ήμασταν καλύτεροι»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Νικ Καλάθης μετά την παρουσία της Μπαρτσελόνα στο Final Four.…