Κεντρική Διεθνή Προολυμπιακό Καναδάς: “Θα φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό, όταν διασφαλιστούν η υγεία κι η ασφάλεια όλων”

Καναδάς: “Θα φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό, όταν διασφαλιστούν η υγεία κι η ασφάλεια όλων”

H Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό ότι δεν θα στείλει κανέναν αθλητή στο Τόκιο αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν κανονικά το καλοκαίρι. Η Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας έβγαλε ανακοίνωση για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα φιλοξενήσει (σ’αυτό παίρνει μέρος και η Εθνική μας) και ξεκαθάρισε ότι θα το διοργανώσουν όταν διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ομοσπονδίας:

«Στηρίζουμε την απόφαση που πήρε η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδ.α Οι αθλητές μας είναι από πολλούς πρότυπα και να τους βάλουμε σε μια άδικη θέση, ζητώντας τους να προπονηθούν και να ετοιμαστούν για τα παιχνίδια, στέλνει το λάθος μήνυμα σε όλους τους πολίτες του Καναδά. Το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα, έχουν την ικανότητα να ενώνουν τον κόσμο και όταν είναι ασφαλές να γίνει αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμη του παιχνιδιού μας για να γιατρέψουμε τις κοινωνίες».

Στην ενημέρωση της ομοσπονδίας αναφέρεται: «Παραμένουμε δεσμευμένοι να φιλοξενήσουμε το Προολυμπιακό Τουρνουά στη Βικτόρια, όταν επιβεβαιωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020. Όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία του τουρνουά, θα παρέχουμε στους κατόχους των εισιτηρίων και σχετικές επιλογές για επιστροφή χρημάτων, αν χρειαστεί.

Η ομοσπονδία του Καναδά θα συνεχίσει τις συζητήσεις με την FIBA, καθώς σχετίζεται με την πιθανή αναβολή του Προολυμπιακού Τουρνουά, που έχει προγραμματιστεί για τις 23-28 Ιουνίου. Ωστόσο, το τουρνουά θα διοργανωθεί μόνο σε περίοδο που η υγεία και η ασφάλεια όλων των παικτών, προπονητών, επιτελείων, εθελοντών και θεατών διασφαλιστεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προολυμπιακό

Δειτε επισης

Εθνική: Τέλος Ιούνη του 2021 το προολυμπιακό τουρνουά!

Σε μια αρκετά σημαντική συμφωνία έφτασε η FIBA με την ΔΟΕ αναφορικά με την διεξαγωγή των π…