Κεντρική Basket League ΑΕΚ Προμηθέας – ΑΕΚ 57-61

Προμηθέας – ΑΕΚ 57-61

nikos zisis aek promitheas e1581871725385

Ύστερα από έναν συναρπαστικό τελικό μεταξύ του Προμηθέα και της ΑΕΚ, η Ένωση πήρε τη νίκη με 61-57 και κατέκτησε το Κύπελλο. Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Κορυφαίος και καθοριστικός για τους νικητές ήταν ο Ρέι.

O Προμηθέας ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 5-0. Ο Λούκας Μαυροκεφαλίδης ήταν σ΄ακόμη ένα ματς «καυτός» και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε προβάδισμα έξι πόντων στην ομάδα της Πάτρας (12-6). Η ΑΕΚ δεν άφησε τους τυπικά γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ.

Στο φινάλε της πρώτης περιόδου έτρεξαν ένα μικρό σερί 5-0 και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στον 1 πόντο (13-12). Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά νευρικές στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Στη δεύτερη περίοδο η εικόνα του ματς άλλαξε. Ματσιούλις και Γιαννόπουλος βγήκαν μπροστά για την ΑΕΚ και γύρισαν το παιχνίδι. Ο Λιθουανός σημείωσε 4 συνεχόμενους πόντους, ενώ ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής πήρε τη σκυτάλη και με πέντε πόντους έκανε το 21-16 και ανάγκασε τον Μάκη Γιατρά να καλέσει τάιμ άουτ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο ματς. Η αμυντική λειτουργία της Ένωσης ήταν εξαιρετική σ΄αυτό το διάστημα και ανάγκασε τους παίκτες του Προμηθέα σε πολλά λάθη και άστοχα σουτ (21-29). Ο Προμηθέας δεν το παράτησε το ματς και με πρωταγωνιστή τον Λάνγκτον Χολ (5 συνεχόμενοι πόντοι) πλησίασε στους 3 πόντους (26-29) και μπήκε για τα καλά ξανά στη διεκδίκηση του ματς.

Η ΑΕΚ είχε πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά διαστήματα στο παιχνίδι. Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βγήκε μπροστά ο Ρέι, ο οποίος «βομβάρδισε» το καλάθι του Προμηθέα και έκανε το 34-27. Η «Βασίλισσα» κράτησε τα ηνία του σκορ, με τους τυπικά γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν πολλά επιθετικά προβλήματα.

Οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν αρκετά άστοχες και από τη γραμμή των βολών, καθώς ο Προμηθέας είχε 7/16 και η ΑΕΚ 4/12 βολές! Η Ένωση είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς, αλλά η ομάδα της Πάτρας έβρισκε τρόπους για να μείνει κοντά στο σκορ. Ο Λίποβι στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου σημείωσε ένα μεγάλο τρίποντο και έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους (38-43).

Ο Ρέι συνέχισε να σκοράρει και στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά η ΑΕΚ εξακολουθούσε να μην μπορεί να ξεφύγει (40-45). Ο Νίκος Ζήσης πήρε τη σκυτάλη και ευστόχησε σε τρίποντο στη λήξη της επίθεσης, αλλά ο Κασελάκης απάντησε και έκανε το 48-43. Ο Νίκος Ζήσης, όμως, σημείωσε ακόμη ένα και έδωσε αέρα 8 πόντων στην ΑΕΚ (43-51).

Ο Προμηθέας, όμως, ήταν εφτάψυχος. Η ομάδα της Πάτρας με εξαιρετική άμυνα και επίθεση κατάφερε να κάνει σερί 6-0 και με καλάθι του Κασελάκη πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (50-51). Στην αντίπερα όχθη, ο εκπληκτικός Ρέι πέτυχε ακόμη ένα μεγάλο τρίποντο και έδωσε «ανάσα» στην ΑΕΚ (51-54).

To ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του αγώνα. Ο Προμηθέας μείωσε ξανά στον 1 πόντο και με 2 βολές από τους Κασελάκη και Μαυροκεφαλίδη (53-54). Ο Κέντρικ Ρέι συνέχισε να κάνει ζημιά στην ομάδα της Πάτρας και με ακόμη ένα καλάθι έκανε το 56-53 1,19’ πριν το φινάλε.

Ο Κασελάκης ήταν σε μεγάλη ημέρα και πέτυχε ακόμη ένα καλάθι και μείωσε σε 56-55 1’ πριν το φινάλε. Ο Τσάλμερς απάντησε και έδωσε αέρα τριών πόντων στην Ένωση (55-58). Ο Λάνγκτον Χολ κέρδισε φάουλ από τον Ματσιούλις και με 2/2 έκανε το 58-57 34’’ πριν το τέλος.

Ο Ρέι κέρδισε φάουλ 9’’ πριν το τέλος και με 2/2 έκανε το 60-57 για την ΑΕΚ με τον Μάκη Γιατρά να καλεί άμεσα τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση. Ο Προμηθέας δεν κατάφερε να ευστοχήσει και τελικά η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο (57-61).

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Περιστέρι: Τελικός πρόκρισης κόντρα στην Τενερίφη

«Τελικός» πρόκρισης για το Περιστέρι. Συνδυασμό αποτελεσμάτων θέλει το Περιστέρι   που αντ…