Κεντρική Basket League Άρης Έβδομος σκόρερ στην ιστορία του Άρη ο Μποχωρίδης

Έβδομος σκόρερ στην ιστορία του Άρη ο Μποχωρίδης

aris iraklis leuteris

Ο Γιώργος Παπαγιάννης έδωσε και κέρδισε πολλές μάχες μέσα στις ρακέτες, στον σημερινό αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Άρη, φτάνοντας στο “double-double” και επιβεβαιώνοντας ότι διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του.

*Ο διεθνής σέντερ έφτασε για 2η φορά φέτος σε “double-double” μετά από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Είχε σήμερα 11 πόντους και 12 ριμπάουντ -ατομικό ρεκόρ περιόδου- για να σημειώσει το 8ο “double-double” των “πράσινων”, με το οποίο ανέβηκαν στη 2η θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Ήφαιστο που έχει εννιά, όλα από τον Σον Έβανς.

Ο Παπαγιάννης κέρδισε τον άτυπο τίτλο του MVP του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για τρίτη φορά στο φετινό Πρωτάθλημα (είχε 26 βαθμούς στο ranking) μετά το εντός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings -μαζί με τον Μήτογλου- και το εκτός έδρας ματς με τον Προμηθέα.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του αφού οι μέσοι όροι του στους πόντους (10), στα εύστοχα δίποντα (4,3), σε αμυντικά (3,9), επιθετικά (2,1) και βέβαια στα συνολικά ριμπάουντ (6), αλλά και στο ranking (14,8) είναι οι κορυφαίοι της εξαετούς διαδρομής του στην ΕΚΟ Basket League.

*Ο Ντεσόν Τόμας ξεπέρασε τα 200 και ο Ταϊρίς Ράις τα 100 ριμπάουντ στην ΕΚΟ Basket League.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκτέλεσε από το τρίποντο με 20% (5/25) στη χειρότερη και με διαφορά φετινή επίδοση του, αφού πριν το σημερινό παιχνίδι δεν έπεσε κάτω από το 33,33% (είχε 8/24 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ).

*Αρνητικό ρεκόρ περιόδου αποτελούν για τους “πράσινους” και οι 15 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους, αφού είχαν από 16 στα εκτός έδρας ματς με Περιστέρι Winmasters και ΑΕΚ.

*Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ περιορίστηκε στους 14 πόντους στην 4η περίοδο, επίδοση που είναι η χειρότερη του στη φετινή ΕΚΟ Basket League. Είχε από 15 στη 2η και στην 3η περίοδο του εκτός έδρας ματς με το Περιστέρι Winmasters.

*Ενδεικτικό των δυσκολιών που αντιμετώπισε σήμερα από τον Άρη, είναι και το γεγονός ότι σημείωσε αρνητικές επιδόσεις περιόδου τόσο στο παθητικό μέσα από τη ρακέτα δεχόμενος 48 πόντους -είχε παθητικό 40 πόντων από τον Προμηθέα στην Πάτρα- όσο και από επιθετικά ριμπάουντ δεχόμενος 17 πόντους -είχε παθητικό 16 πόντων στα εκτός έδρας ματς με Λαύριο Megabolt και ΠΑΟΚ.

*Από την άλλη πλευρά, θετικό ρεκόρ περιόδου είναι για τους “πράσινους” το παθητικό των έξι πόντων από λάθη, αφού είχε δεχτεί επτά στα εντός έδρας ματς με ΑΕΚ και Ηρακλή.

Ο Μποχωρίδης 7ος σκόρερ στην ιστορία του Άρη

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση που τον οδήγησε σε μία “γεμάτη” στατιστική, η οποία ανέδειξε αρκετές σημαντικές επιδόσεις…

*Με τους 18 πόντους του έφτασε τους 949 με τον Άρη και έγινε ο 7ος σκόρερ στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα, αφού ξεπέρασε τον Τζερεμάια Μάσεϊ που είχε 942 στη διετία 2006-08.

*Είχε 4/10 δίποντα και μπήκε στην πρώτη 10άδα των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα δίποντα αφού έφτασε τα 236 και ξεπέρασε τον Χοσέ “Πικουλίν” Ορτίθ που είχε 234 στη διετία 1996-98.

*Με τις 4/4 βολές που είχε στο σημερινό παιχνίδι, έγινε ο 8ος στην ιστορία του Άρη στην ΕΚΟ Basket League (από το 1992-93) που έφτασε τις 200.

*Είχε ακόμη οχτώ ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε από επτά στην πρεμιέρα με τον ΠΑΟΚ και στο ματς της 17ης αγωνιστικής με τον Ιωνικό Affidea.

*Ο αρχηγός των “κιτρινόμαυρων” είχε για δεύτερη φορά φέτος δύο τάπες σε ένα παιχνίδι, αφού την ίδια επίδοση σημείωσε και στο εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή.

Κατά τα άλλα…

*Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έφτασε για 2η φορά φέτος στο “double-double” μετά από το εκτός έδρας ματς με τη Λάρισα, έχοντας 15 πόντους και 14 ριμπάουντ. Ήταν η 5η ανάλογη επίδοση για τον φετινό Άρη που έφτασε έτσι στην 3η θέση της σχετικής λίστας τον Ηρακλή.

Τα 14 ριμπάουντ αποτελούν ατομικό ρεκόρ περιόδου -είχε 11 κόντρα στο Περιστέρι Winmasters στην 8η αγωνιστική- όχι όμως και ρεκόρ καριέρας για τον Βόσνιο που είχε 15 στο ματς της 6ης αγωνιστικής της σεζόν 2016-17 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία.

Με τους 15 πόντους του ο Μιλόσεβιτς ξεπέρασε τους 1.400 στο 151ο παιχνίδι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς είχε 9/13 δίποντα και με αυτά έγινε ο 32ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Άρη στην ΕΚΟ Basket League που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είχε αστοχήσει σε πέντε βολές στις πρώτες 17 αγωνιστικές (30/35) αλλά σήμερα μέτρησε 2/6. Ο Λιθουανός έφτασε σε τριψήφιο αριθμό ριμπάουντ (102) στο 71ο παιχνίδι του στην κατηγορία.

Πηγή : ΕΣΑΚΕ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…