Έχουν γράψει πολλά γι’ αυτούς. Τα περισσότερα ξενέρωτα. Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές τα ακούν κι ενοχλούνται. «Άτομα με ειδικές δυνατότητες», ακόμα χειρότερα «άτομα με ειδικές ανάγκες». Είναι αθλητές με αναπηρία κι όχι ανάπηροι που αθλούνται και καθημερινά κερδίζουν την εκτίμηση που τους πρέπει. Το παραδέχθηκε κι ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ, Χρήστος Καλούδης, ο οποίος μας μίλησε για τη 10η παρουσία της Ομοσπονδίας στον θεσμό του All Star Game (η αρχή έγινε τον Φεβρουάριο του 2007 στη Λαμία).
«Είναι αλήθεια πως καθημερινά νιώθουμε ότι αυτό που γίνεται στην Ομοσπονδία μας και αξίζει τον κόπο, και βρίσκει την αποδοχή που πρέπει. Πρωταγωνιστές δεν είμαστε εμείς, αλλά οι αθλητές, αυτοί για τους οποίους γίνονται όλα, αυτοί που πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή. Κι όταν βλέπω την ικανοποίηση στο πρόσωπό τους, όταν νιώθω ότι έφυγαν χαρούμενοι, τότε λέω μέσα μου «κάτι πετύχαμε και σήμερα». Αυτό είναι που επιδιώκουμε σε κάθε μας παρουσία».
Το τζάμπολ του αγώνα έκανε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. «Δεν ήταν μια… υποχρέωση, δεν έπρεπε κάποιος να κάνει το τζάμπολ και βρέθηκε ο Θοδωρής. Είναι ένας από τους σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, που έχουν σταθεί δίπλα μας. Την αρχή έκανε ο Νίκος Γκάλης, ακολούθησαν ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά κι ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο» μας είπε ο κ. Καλούδης.
Πώς βοήθησαν όλοι αυτοί; «Έδωσαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, τη συγκατάθεσή τους να φιλοτεχνηθούν από τον τεράστιο καλλιτέχνη, Χάρη Τσέβη, τα πορτραίτα τους. Χάρη στον ΟΠΑΠ τα βγάλαμε σε δημοπρασία και από τα έσοδά της, σε συνεργασία με τον μεγάλο μας χορηγό, αγοράσαμε καινούρια αμαξίδια στην Εθνική. Στην Εθνική, η οποία το καλοκαίρι κατέκτησε το χρυσό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Η επόμενη μέρα; «Πήραμε το ΟΚ από την IWBF και θα διοργανώσουμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Division B), τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υποδεχθήκαμε δύο νέες ομάδες, την ιστορική ΧΑΝΘ και την IBC από τα Γιάννινα και είμαστε σε συζητήσεις και με άλλες ομάδες, για να αυξηθούν από τις 18 που έχουμε στις τάξεις μας. Είχαμε μέχρι πρότινος δύο εκδηλώσεις εκτός παρκέ (σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι), φέτος ο αριθμός δεν έχει απλά μεγαλώσει, έχει πολλαπλασιαστεί».
Αντί επιλόγου: «Θα πω κάτι προς όλους, είτε είναι φορείς, είτε αθλητές, είτε παράγοντες, είτε απλοί φίλαθλοι: Αξίζει να αγκαλιάσετε το μπάσκετ με αμαξίδιο. Αξίζει γι’ αυτή την προσπάθεια των παικτών κι όλων όσων ασχολούνται με τον χώρο, αξίζει γιατί είναι κάτι που ξεπερνά τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, είναι κάτι που αγγίζει πολλές οικογένειες, είναι κάτι που αποτελεί δείγμα πολιτισμού».