Κεντρική Ελλάδα ΟΣΕΚΑ Πραγματοποιήθηκε η 1η εθνική σχολή ταξινόμησης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

Πραγματοποιήθηκε η 1η εθνική σχολή ταξινόμησης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α.

Η Ο.Σ.Ε.Κ.Α. διοργάνωσε για πρώτη φορά στη χώρα μας εθνική σχολή Ταξινόμησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Η σχολή είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς έλαβαν μέρος συνολικά 10 επιστήμονες, ορθοπεδικοί, φυσίατροι και φυσιοθεραπευτές από όλοι την Ελλάδα. Οι 2 εξ αυτών προέρχονται από την Κύπρο, ενώ τα μαθήματα έκαναν Classifier αναγνωρισμένοι από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, οι δύο καθηγήτριες της σχολής ήταν η Dr. Nevin Ergun και η Prof. Bahar Kulunkoglu, οι οποίες είναι διαπιστευμένες από την IWBF και βρίσκονται στην χρυσή κατηγορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Οι δύο καθηγήτριες έμαθαν τα μυστικά του classification σε όσους παρακολούθησαν τα μαθήματα της σχολής Ταξινόμησης. Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό κομμάτι, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές της σχολής είχαν την ευκαιρία να δουν στην πράξη όσα έμαθαν και να κάνουν μία προσομοίωση δίνοντας αυτοί βαθμούς ταξινόμησης στους αθλητές.

Στο κλειστό γήπεδο του Μετς βρέθηκαν αθλητές του Παναθηναϊκού και του Άτλα. Οι παίκτες έδωσαν ένα μικρό αγώνα με τους μαθητές της σχολής μαζί με τις καθηγήτριες τους να παρακολουθούν, να εξετάζουν τις κινήσεις των αθλητών και προσπαθούσαν να δώσουν το σωστό classification. Τα αποτελέσματα ήταν άκρως ικανοποιητικά, καθώς οι συμμετέχοντες έδειξαν να έχουν αφομοιώσει όσα διδάχθηκαν και στα πρακτικά τα πήγαν εξαιρετικά.

Όλοι οι συμμετέχοντες έδωσαν εξετάσεις για να πάρουν το δίπλωμα τους. Οι επιτυχόντες είναι οι παρακάτω: Αλέξναδρος Ταξιλδάρης, Αλέξης Σαμούτης, Κατερίνα Χριστοδούλου, Βαγγέλης Σακελλαρίου, Θανάσης Κακκαβάς, Δημήτρης Πατατούκας, Ασπασία Καγκελάρη, Πέτρος Ευαγγελινός, Γρηγόρης Κοντοδήμος και Βαλάντης Ρίζος.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, που έχει υπογράψει η ΟΣΕΚΑ με την Ομοσπονδία της Κύπρου, έλαβαν μέρος στη σχολή ταξινόμησης 2 Κύπριοι γιατροί. Οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους και ανανεώνουν το ραντεβού τους για τη σχολή προπονητών, που θα πραγματοποιηθεί. Το “παρών” στη σχολή ταξινόμησης έδωσε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Καμουράν Οζντεμίρ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΟΣΕΚΑ

Δειτε επισης

Μείναμε κατηγορία και συναντάμε τη Βοσνία

Η Εθνική μας ομάδα κατάφερε να μείνει στην Division B’, για δεύτερη συνεχόμενη φορά και θα…