Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σλούκας στο Ebasket.gr: “Μίλησα με τρεις ομάδες το καλοκαίρι, δεν βλέπω πρώτα τα χρήματα”.

Σλούκας στο Ebasket.gr: “Μίλησα με τρεις ομάδες το καλοκαίρι, δεν βλέπω πρώτα τα χρήματα”.

fenerbache tofas kostas sloukas

Ο Κώστας Σλούκας ύστερα από μία εξαιρετική χρονιά με τη Φενέρμπαχτσε ετοιμάζεται για την “πρόκληση” της συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Έλληνας γκαρντ μίλησε στο Ebasket.gr και τόνισε ότι οι προσδοκίες στη διοργάνωση είναι πολύ υψηλές.

Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ μίλησε και για το “καυτό” καλοκαίρι, που είχε πριν μείνει οριστικά στην τουρκική ομάδα. Ο Σλούκας ανέφερε ότι πριν ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Φενέρμπαχτσε είχε μιλήσει με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, αλλά και σε μικρότερο βαθμό με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Ebasket.gr:

  • Η Ελλάδα ύστερα από αρκετά χρόνια είναι πλήρης, αν εξαιρέσουμε την απουσία του Κώστα Κουφού. Πιστεύεις ότι είναι έτοιμη και ότι είναι μία καλή ευκαιρία να επιστρέψει στις διακρίσεις και γιατί όχι στα μετάλλια;

“Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές, λόγω ότι το ρόστερ είναι στην καλύτερη δυνατή ηλικία, έχουμε πλήρες ρόστερ και έχουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Το στοίχημα της Εθνικής είναι να δεθούμε όσο περισσότερο μπορούμε, για να είμαστε έτοιμοι για το τουρνουά”.

  • Νοιώθετε ένα μεγαλύτερο βάρος με τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς μόλις έγινε γνωστή η συμμετοχή του αυτόματα ανέβηκαν οι προσδοκίες του κόσμου. 

“Όχι, δεν νοιώθουμε κάποιο επιπλέον βάρος. Η Εθνική ομάδα κοιτάει να κάνει τη δουλειά της, με όσους παίκτες έχει διαθέσιμους. Και παλιότερα είχε πολύ καλά ρόστερ, αλλά απέτυχε. Άλλες φορές είχε λιγότερα καλά ρόστερ και έκανε καλύτερα πράγματα. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι”.

  • Ποια θεωρείς δυνατότερη ομάδα στον όμιλο και ποια φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης;

“Και οι τρεις ομάδες στον όμιλο είναι επικίνδυνες και δυνατές. Νομίζω πιο ισχυρές είναι το Μαυροβούνιο και η Βραζιλία, δίχως όμως να θέλω να υποτιμήσω τη Νέα Ζηλανδία. Όσον αφορά την πρώτη θέση υπάρχουν έξι-εφτά-οχτώ ομάδες, που μπορούν να διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο”.

  • Είχες ένα ιδιαίτερα “καυτό” καλοκαίρι. Πριν ανακοινωθεί η παραμονή σου στη Φενέρ βγήκαν πολλά σενάρια μεταξύ αυτών και για τον Ολυμπιακό. Ποια τελικά ίσχυαν;

“Οι δημοσιογράφοι γράφουν περισσότερα από αυτά, που ισχύουν. Υπήρχαν μικρές συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και λίγο με τον Ολυμπιακό. Η Φενέρμπαχτσε ήταν η σωστότερη επιλογή για εμένα και δεν θα την άφηνα εύκολα, γιατί έχω καταφέρει πολλά μαζί της”.

  • Τι σε έκανε να μείνεις στη Φενέρ και να αρνηθείς προτάσεις, οι οποίες ήταν και μεγαλύτερες από αυτήν της τουρκικής ομάδας;

“Έχω πει πολλές φορές ότι δεν είναι πρώτος παράγοντας για εμένα τα χρήματα. Τα έβαλα κάτω και τα ζύγισα. H αγάπη του κόσμου, ο καλύτερος προπονητής, το καλό ρόστερ και οι επιτυχίες που είχαμε, τελικά με έκαναν να μείνω στη Φενέρ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…