Κεντρική Γυναίκες Εζέτζα: “Τα παιδιά που δεν είμαστε από Ελλάδα δεχόμαστε ρατσιστικές επιθέσεις”

Εζέτζα: “Τα παιδιά που δεν είμαστε από Ελλάδα δεχόμαστε ρατσιστικές επιθέσεις”

Η Σύνθια Εζέτζα θα ζήσει το αμερικανικό όνειρο, καθώς τη νέα χρονιά θα μετακομίσει σε κολέγιο των ΗΠΑ. Η πρώην παίκτρια του Παναθηναϊκού μίλησε για το μεγάλο άλμα στην καριέρα της, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στις ρατσιστικές επιθέσεις, που δέχτηκε η ίδια, αλλά και που δέχονται συχνά παιδιά που δεν είναι από την Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην “Πράσινη”:

“Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αντιμετωπίζουν όλα εμάς τα παιδιά που δεν είμαστε από την Ελλάδα, ρατσιστικά, στην καθημερινότητά μας. Όταν περπατάμε στο δρόμο ή στο σχολείο, μπορεί να μας βρίσουν χωρίς λόγο. Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση οι ρατσιστικές επιθέσεις ήταν μόνο λεκτικές. Είμαι πολύ τυχερή που στον Παναθηναϊκό με αγκάλιασαν αμέσως, τόσο οι συμπαίκτριες όσο και οι προπονητές μου! Ποτέ μου δεν αντιμετώπισα κάποια ρατσιστική συμπεριφορά από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Όλοι μου μιλούσαν υπέροχα και με ενθάρρυναν μέσα κι έξω από το γήπεδο. Τόσα χρόνια είμαι στον αθλητισμό και στον Παναθηναϊκό δεν άκουσα ποτέ κάποιο ρατσιστικό σχόλιο και χαίρομαι γι’ αυτό. Οι οπαδοί μας είναι οι καλύτεροι”.

Για την μετακόμιση της στις ΗΠΑ: “Μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 είχα αρκετές προσφορές από κολέγια και έδωσα εξετάσεις για να έχω ένα καλύτερο αύριο. Πρώτον, για να έχω ένα πτυχίο στα χέρια μου, γιατί το μπάσκετ δεν είναι για πάντα. Και δεύτερον για να βελτιωθώ και στο μπάσκετ. Όνειρό μου είναι να γίνω ντραφτ στο WNBA. Χρειάζεται πολλή δουλειά, αλλά σκοπεύω να δουλέψω σκληρά για να αντεπεξέλθω”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 Γυναικών: Ορίστηκε το ΠΑΟΚ – ΕΦΑΟΖ

Η Α1 γυναικών σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, με…