Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα H Euroleague θα θυμίζει λίγο από το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών!

H Euroleague θα θυμίζει λίγο από το παλιό Κύπελλο Πρωταθλητριών!

MIROTIC

Μόνο με τη λέξη κοσμογονία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η φετινή μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων της Euroleague.

Παίκτες όπως ο Μίροτιτς, ο Αμπρίνες, ο Ντε Κολό και πολλοί άλλοι, η επιστροφή του Ετόρε Μεσίνα, η παραμονή σούπερ παικτών που δεν έφυγαν, αλλά παρέμειναν, όπως ο Ταβάρεζ, αλλά και η γενικότερη αύρα καθιστά κάτι παραπάνω από ελκυστική την επόμενη διοργάνωση. Μακάμπι και Αρμάνι ξαναμπαίνουν στο κόλπο, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, θα είναι τα φαβορί, η Εφές θα διεκδικήσει ξανά τις πιθανότητές της, Ολυμπιακός και ΠΑΟ έκαναν καλές ομάδες και γενικά προβλέπεται μια εξαιρετική σεζόν. 

Όλα αυτά μετά από ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αστέρων και εκπλήξεων. Είναι η πρώτη χρονιά που η Ευρωλίγκα έχει ανακτήσει τη βαρύτητά της και φυσικά δεν έχασε πολλούς αστέρες της προς το ΝΒΑ. Σε συνδυασμό με την επιλογή της Κολωνίας για την φιλοξενία του final four, τότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως θα υπάρχει μια διαφορετική σεζόν.

Μένει να δούμε και στην πράξη τα αποτελέσματα των αλλαγών, αφού δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη!

*Για τους κανόνες που τέθηκαν για την επιλογή των ομάδων, θα πρέπει να επανέλθει το κριτήριο των εθνικών πρωταθλημάτων. Δεν μπορεί π.χ. μια χώρα με την μπασκετική δυναμική της Ελλάδας ή άλλων χωρών να μην έχουν κίνητρο διάκρισης με την πιθανή κατάταξη της 3ης θέσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…