Κεντρική Basket League Προμηθέας – ΑΕΚ 70-54

Προμηθέας – ΑΕΚ 70-54

aek promitheas york giork

Σε πέμπτο ματς θα κριθεί η πρόκριση στη σειρά μεταξύ του Προμηθέα και της ΑΕΚ, καθώς η ομάδα της Πάτρας επικράτησε με 70-54 της Ένωσης και ισοφάρισε σε 2-2. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έδειξε διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση μ΄αυτό του τρίτου ματς, οι παίκτες έβγαλαν πολύ πάθος και κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλά το ματς σε αντίθεση με τον Προμηθέα, που ήταν άστοχος έξω από τη γραμμή του τριπόντου (4-8). Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν τις λύσεις από το ζωγραφιστό και με σερί 6-0 πέρασαν μπροστά με 10-8. H ομάδα της Πάτρας πίεζε σε όλο το γήπεδο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει την Ένωση.

Οι παίκτες του Προμηθέα έκαναν συνεχόμενα κλεψίματα, τα οποία οδήγησαν σε εύκολα καλάθια (16-9). Ο Παρκς έκανε σημαντική δουλειά από την ώρα που μπήκε στο παρκέ και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα της Πάτρας (19-9). Η ΑΕΚ με ένα μικρό σερί 5-0 κατάφερε να μειώσει στο τέλος του δεκαλέπτου σε 19-14. Λίγο πριν το φινάλε Παρκς και Χολ συγκρούστηκαν σε μία φάση, με τον τελευταίο να τραυματίζεται και να γίνεται αλλαγή από τον Γιατρά.

Προμηθέας, όμως, απάντησε άμεσα και έστειλε ξανά τη διαφορά στους 10 (24-14). Η ΑΕΚ προσπάθησε να πλησιάσει και μείωσε στους πέντε με τρίποντο του Γιορκ, αλλά ο Παρκς ήταν φανταστικός και με ακόμη ένα καλάθι έκανε το 32-21. H Ένωση γι ακόμη μία φορά πλησίασε στο σκορ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τις λύσεις και κράταγε σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά (38-27).

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πάρα πολύ δυνατά. Ο Προμηθέας έχασε τη συγκέντρωση του και η Ένωση με συνεχόμενα καλάθια και πρωταγωνιστή τον Σαντ – Ρος κατάφερε να πλησιάσει στους τρεις πόντους (40-37). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, αλλά ο Προμηθέας σε κανένα σημείο δεν έχασε τα ηνία του σκορ (51-44).

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου είχε άτσαλα τελειώματα και ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε. Οι Πατρινοί έβγαζαν ωραίες φάσεις και προηγήθηκαν ξανά με 10 (54-44). Η ομάδα της Πάτρας συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και με δύο συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (63-49).

Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Ο Προμηθέας κράτησε τα ηνία του σκορ και πήρε τελικά τη νίκη με 70-54.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 38-29, 51-44, 70-54

fa314af6 promitheas stat

4190d549 aek stat

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…