Κεντρική Basket League Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου 84-81

Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου 84-81

panagiotis vasilopoulos peristeri ifaistos limnou

Σ΄ένα συναρπαστικό παιχνίδι το Περιστέρι επικράτησε του Ηφαίστου Λήμνου με 84-81 και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Basket League. Οι δύο ομάδες έκαναν τα πάντα για να πάρουν τη νίκη και η αναμέτρηση είχε μεγάλο σασπένς μέχρι και το φινάλε. Στα τελευταία λεπτά με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αρκετά ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν στο σκορ (9-9)Περιστέρι και Ήφαιστος Λήμνου συνέχισαν να εναλλάσσονται στο σκορ και τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ ισόπαλο 18-18.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και με ένα γρήγορο 6-0 προηγήθηκαν με 24-18. Ο Ήφαιστος προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το Περιστέρι κράταγε σταθερά τα ηνία του σκορ (30-22). Σ΄εκείνο το σημείο η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου κατάφερε να τρέξει ένα μικρό σερί με πρωταγωνιστή τον Χαριτόπουλο και έριξε τη διαφορά στους 2 (30-28).

Το Περιστέρι, όμως, πάτησε ξανά το πόδι στο γκάζι και με τρίποντο του Βασιλόπουλου προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά στο ματς (42-32). Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και πάλι άμεσα και πλησίασαν ξανά την ομάδα του Πεδουλάκη στους 2 πόντους (44-42). Τελικά, το πρώτο ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά με 47-43.

Το τρίτο δεκάλεπτο μέχρι και 2′ πριν το τέλος του ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ (60-60). Σ΄εκείνο το σημείο, όμως, ο Ήφαιστος βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα και με συνολικό σερί 8-0 προηγήθηκε με 68-60. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ 68-61 υπέρ των φιλοξενουμένων.

To Περιστέρι αντέδρασε και με δύο συνεχόμενα τρίποντα από τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να περάσει μπροστά στο σκορ (74-71). Η αναμέτρηση συνέχισε να είναι συναρπαστική και ο Ήφαιστος Λήμνου κατάφερε να ανακτήσει τα ηνία του σκορ (76-77).

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν ασταμάτητος και με δύο συνεχόμενα καλάθια έκανε το 80-77. Ο Μπέντιλ, που ήταν εξαιρετικος κι αυτός, με 2/2 βολές έκανε το 82-77 49” πριν το τέλος και έδωσε προβάδισμα νίκης στο Περιστέρι. Ο Χαριτόπουλος 27” πριν τη λήξη σκόραρε και μείωσε σε 82-79.

Ο Γκρέι, όμως, με νέες βολές έδωσε ξανά αέρα 5 πόντων στην ομάδα του (84-79). Ο Φρεϊμάνις πέτυχε ένα απίστευτο καλάθι 7” πριν τη λήξη και μείωσε σε 84-81 και κράτησε ζωντανό τον Ήφαιστο. Ο Κάλαχαν αστόχησε σε 2 βολές και οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση.

Ο Σταμάτης στα τελευταία 4” πήρε το ριμπάουντ, έτρεξε το γήπεδο, αλλά του σουτ τριών πόντων που επιχείρησε ήταν άστοχο κι έτσι το Περιστέρι πήρε τη νίκη με 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 47-43, 61-68, 84-81

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…