Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Η πρόταση του Προμηθέα για τη Basket League

Η πρόταση του Προμηθέα για τη Basket League

O πρόεδρος του Προμηθέα Πάτρας απουσίασε από την συνεδρίαση του σημερινού ΔΣ του ΕΣΑΚΕ λόγω προβλήματος υγείας, παρόλα αυτά φρόντισε να καταθέσει την αναλυτική πρόταση του για την αναδιάρθρωση της λίγκας μέσω επιστολής.

Μέσα στο κείμενο του, ο κύριος Λιόλιος κάλεσε τους προέδρους των ομάδων να φερθούν σαν πραγματικοί ηγέτες, βάζοντας στο περιθώριο τα οπαδικά συναισθήματα, με σκοπό την πραγματική αλλαγή σελίδας στην basket league.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

“Αξιότιμοι κύριοι,

ζητώ συγγνώμη για την απουσία μου στο σημερινό κρίσιμο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ αλλά ξαφνικοί λόγοι υγείας δεν μου επιτρέπουν να παρευρεθώ. Θα ήθελα όμως να καταθέσω την άποψή μου ως μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στη Basket League.

Θεωρώ ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση από ιδρύσεως του Επαγγελματικού μπάσκετ. Ο ρόλος όλων μας στις εξελίξεις θα είναι καθοριστικός και θα φανεί αν είμαστε ικανοί τη κρίση αυτή να τη μετατρέψουμε σε ευκαιρία για μια επόμενη μέρα με γερά θεμέλια ή αν θα βρεθούμε κατώτεροι των περιστάσεων και συρόμενοι από τις εξελίξεις καταστρέψουμε ότι έχουν χτίσει μέχρι σήμερα οι προκάτοχοί μας.

Μπροστά μας έχουμε ένα δίλημμα που μας τίθεται και που είναι το εξής. Ή φερόμαστε ως πραγματικοί ηγέτες που θα πάμε κόντρα στο ρεύμα, θα αφήσουμε πίσω μας ότι έχει γίνει στο παρελθόν και παίρνοντας ολοκληρωτικά τη κατάσταση στα χέρια μας θα αντιμετωπίσουμε τη κρίση αυτή ως ευκαιρία για να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στο επαγγελματικό μπάσκετ, μέσα σε ένα νέο, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό  πλαίσιο λειτουργίας αφήνοντας πίσω τον εγωισμό μας, τα οπαδικά μας αισθήματα και μικροσυμφέροντα ή αλλιώς ως απλοί διαχειριστές της εξουσίας κρυφτούμε πίσω από τις υπάρχουσες διατάξεις και το υπάρχων κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας και υπερασπιζόμενοι τα «νόμιμα» δικαιώματά μας ουσιαστικά συνεχίσουμε και διαιωνίσουμε όλα τα κακώς κείμενα που μας οδήγησαν έως εδώ.

Κύριοι η ιστορία δεν ξέρω αν θα γράψει ποιoς πήρε το φετινό πρωτάθλημα ή ποιές ομάδες πήραν το Ευρωπαϊκό εισιτήριο ή ακόμα ποιές υποβιβάστηκαν στην Α2,  άλλωστε λίγη σημασία έχουν φέτος όλα αυτά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ιστορία θα γράψει αν εμείς οι 14 ιδιοκτήτες είχαμε τη τόλμη, την αποφασιστικότητα και τη προσωπικότητα να κάνουμε τομές και να ηγηθούμε της επόμενης μέρας του Ελληνικού μπάσκετ ή αν θα είμαστε υπεύθυνοι ή μάλλον συνυπεύθυνοι μαζί με κάποιους άλλους για τη ταφόπλακα που θα μπει όχι μόνο στο Επαγγελματικό μπάσκετ αλλά συνολικά στο μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το 2019 θα είναι μια κομβική χρονολογία για τον ιστορικό του μέλλοντος όταν θα γράφει την εξέλιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Έχω ήδη μελετήσει τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι ομάδες σε σχέση με συγκεκριμένα κεφάλαια αρχικών αλλαγών και πραγματικά υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις που όλες συγκλίνουν στο ίδιο ακριβώς συμπέρασμα. Δεν πάει άλλο με τη σημερινή επικρατούσα κατάσταση και πρέπει να έρθουν μεγάλες τομές σε όλο τον τρόπο λειτουργίας του Επαγγελματικού μπάσκετ.

Παράλληλα είναι αυτονόητο ότι οι όποιες αλλαγές πρέπει να είναι σωστά επεξεργασμένες και μελετημένες πράγμα που δεν μπορεί να γίνει φυσικά μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών γιατί αλλιώς θα είναι ένα απλό πυροτέχνημα και τίποτα ουσιαστικό. Χρειάζεται όμως σήμερα μια έγγραφη δέσμευση όλων μας ότι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το νέο κανονισμό λειτουργίας της λίγκας. Με δεδομένο τα παραπάνω και πιστός στις αρχές μου η θέση μου και παράλληλα η πρότασή μου προς ψήφιση για το σημερινό ΔΣ είναι η κάτωθι.

1. Να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Basket League με έναρξη των play off αυτό το Σαββατοκύριακο

2. Μέχρι τη λήξη του Πρωταθλήματος και παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων να υπάρξουν τρεις συναντήσεις των ιδιοκτητών της Basket League που θα φτιάξουν το νέο οδικό χάρτη του Επαγγελματικού μπάσκετ ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα κεφάλαια που δεν έχουν ανοίξει προς συζήτηση και ως βάση αλλαγών τις κατατεθειμένες προτάσεις των ομάδων για τα κεφάλαια που έχουν ήδη ανοίξει προς συζήτηση.

3. Τη πρώτη εβδομάδα μετά τη λήξη της πρωταθλήματος να γίνει Έκτακτη Γενική Συνέλευση όλων των ιδιοκτητών όπου κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουν όλες τις αλλαγές και το νέο τρόπο λειτουργίας του Επαγγελματικού μπάσκετ

4. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση οι αποφάσεις θα δοθούν προς αποδοχή, νομοθέτηση και υλοποίηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΟΚ, Υφυπουργείο Αθλητισμού ή και όποιο άλλο εμπλεκόμενο Υπουργείο)

5. Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες μέρους ή όλων των προτάσεών μας τότε υπάρχει η έγγραφη δέσμευση των ιδιοκτητών ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε το  της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Κύριοι σας καλώ για μια τελευταία φορά να κάνουμε όλοι μας ένα βήμα πίσω από τα προσωπικά μας ή οπαδικά μας συμφέροντα και εγωισμούς, να ξεχάσουμε όλα όσα μας χωρίζουν και να δούμε μόνο όλα αυτά που μας ενώνουν.

Να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν και ότι κακό έχει γίνει έως σήμερα και να χαράξουμε μια καινούργια μέρα. Σας καλώ να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Να φερθούμε ως πραγματικοί ΗΓΕΤΕΣ. Θέλω όμως παράλληλα να σας διαβεβαιώσω πως σε κάθε περίπτωση σεβόμενος τις δημοκρατικές διαδικασίες θα συμφωνήσω, θα συνταχθώ και θα υπηρετήσω την άποψη της πλειοψηφίας του σημερινού ΔΣ του ΕΣΑΚΕ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Προμηθέας: Κι επίσημα δικός του ο Ρογκαβόπουλος

Kάτοικος Πάτρας θα είναι τη νέα σεζόν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Ο Έλληνας καλαθοσφαιριστής αν…