Κεντρική Basket League Περιστέρι Πεδουλάκης: “Ο στόχος μας είναι ένας”

Πεδουλάκης: “Ο στόχος μας είναι ένας”

Το Περιστέρι πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής, καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού και έσπασε το αήττητο των πρασίνων. Ο ΕΣΑΚΕ έκανε αφιέρωμα στον προπονητή της ομάδας, Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο μοναδικός στόχος τους φέτος είναι να κερδίσουν τον σεβασμό.

Αναλυτικά:

– Περιμένατε στην αρχή σεζόν την πορεία που έχει μέχρι στιγμής το Περιστέρι Βίκος Cola;

«Δεν είναι κάτι που το περιμέναμε. Είχαμε μια ομάδα με μπάτζετ ώστε να σωθούμε γρήγορα και αυτό θέλαμε. Και να χτίσουμε τις βάσεις, σε όλο το οικοδόμημα, ώστε να έχουμε ανταγωνιστική ομάδα».

– Ο μεγάλος στόχο της ομάδας ποιος είναι;

«Ένας. Ο σεβασμός. Να κερδίσει τον σεβασμό».

– Και η ανάδειξη δικών της αθλητών;

«Αυτό θα γίνει σιγά σιγά. Έχουμε πάρει φέτος το πρωτάθλημα στο εφηβικό και το παιδικό. Νομίζω πως γίνεται δουλειά. Εμείς έχουμε ήδη κάποια παιδιά που προπονούνται μαζί μας και είτε έχουν παίξει είτε έχουν βρεθεί στη δωδεκάδα. Αλλά αυτό θέλει τρόπο και χρόνο. Ούτε να χαρίσεις, ούτε βέβαια να τους κόψεις στο μέλλον. Πρέπει να καταλάβουν πως είναι δύσκολη η μετάβαση από φέρελπις σε κανονικό παίκτη είναι πολύ δύσκολη. Και πρέπει να έχει όλα τα γνωστικά και τα σωματικά εφοδεία για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε αυτό το επάγγελμα».

– Πως διαχειρίζεται μία ομάδα ή ένας προπονητής τους νέους αθλητές;

«Είναι θέμα όλου του κλαμπ. Κινείται με ένα συγκεκριμένο σκεπτικό και προσπαθεί να δείξει στα νέα παιδιά την πραγματικότητα. Είναι πιο δύσκολα τα πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν και οι σύγχρονοι «εχθροί», όπως είναι πχ τα social media. Τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη εικονική πραγματικότητα. Επίσης έχει αλλάξει και η δομή της κοινωνίας και ο θεσμός της οικογένειας. Όμως δεν αλλάζει ο ανθρώπινος παράγοντας. Εμείς προσπαθούμε να τους έχουμε σε μια καλή «οικογένεια», που υπάρχουν αρχές και διακριτοί ρόλοι. Είναι καθήκον μας να τους δείχνουμε την πραγματικότητα και να τους μαθαίνουμε το μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα».

– Την εξέλιξη του πρωταθλήματος και τη «μάχη της τετράδας» πως την κρίνεται;

«Δεν είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα. Η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει, είναι μια ομάδα πολύ καλά στελεχωμένη και με καλό μπάτζετ. Σκεφτείτε για να καταλάβετε τη διαφορά, πως ο Αγραβάνης είναι δανεικός σε εμάς από την ΑΕΚ. Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και έχει δημιουργήσει έναν πολύ καλό ελληνικό κορμό. Ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός. Δεν ήμασταν στην ίδια αφετηρία. Τα παιδιά προσπαθούν με τη δουλειά τους και τη δίψα τους να διακριθούν να μπορέσουμε να αλλάξουμε επίπεδα. Και προσπαθούν να ανταγωνιστούν πολύ καλύτερα ρόστερ.

– Ποιο είναι το στίγμα που θέλετε να αφήσει η φετινή ομάδα;

«Να είναι μια ομάδα που ξαναέφερε το Περιστέρι στο προσκήνιο. Να σκέφτεται ο κόσμος πως εκτός από καλή είναι και μια σοβαρή ομάδα».

– Πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα η παρουσία ενός έμπειρους αθλητή όπως ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος;

«Ο Παναγιώτης είναι ο παίκτης που έχει εμπειρίες και ακούσματα. Μας έχει βοηθήσει πολύ σε όλα τα επίπεδα, κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα. Αλλά το πιο σημαντικό και αυτό που δεν φαίνεται, είναι πως είναι ένα παιδί με βιώματα μέσα στον αθλητισμό, που μπορεί να βοηθήσει τα νέα παιδιά και θα τους… φέρει στην πραγματικότητα. Έχει μεγάλη εμπειρία και συναισθηματικών καταστάσεων και δυσκολιών. Ένα πρότυπο όχι μόνο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό. Μαζί με τον Σκορδίλη είναι τα μεγάλα μας παιδιά οι Έλληνες, γιατί το υπόλοιπο ρόστερ είναι νέοι παίκτες. Και όταν λέμε νέοι δεν έχει να κάνει μόνο με την ημερολογιακή ηλικία. Υπάρχει και η σωματική ηλικία και η ηλικία της εμπειρίας. Κι εμάς είναι μικρή. Γιατί τα περισσότερα παιδιά έχουν λίγα χιλιόμετρα. Και αυτά τα δύο παιδιά βοηθούν ώστε να είμαστε ενωμένοι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Περιστέρι

Δειτε επισης

Περιστέρι: Πανέτοιμοι Σαλούστρος – Σκορδίλης εν όψει Προμηθέα

Ευχάριστα είναι τα νέα για το Περιστέρι ενόψει της έναρξης της σειράς των πλέι οφ της Bask…