Κεντρική Διεθνή Νέο σύστημα στους Ολυμπιακούς αγώνες

Νέο σύστημα στους Ολυμπιακούς αγώνες

Fiba

Το τουρνουά μπάσκετ των ολυμπιακών αγώνων αρχής γενομένης από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο 2020 θα διεξαχθεί με νέο σύστημα , όπως ανακοίνωσε η FIBA.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με το έως τώρα σύστημα, όπου οι 12 ομάδες των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίζονταν σε δύο γκρουπ των έξι ομάδων, οι τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο προκρίνονταν και στη συνέχεια τα νοκ άουτ παιχνίδια γίνονταν χιαστί, πλέον θα υπάρχουν 3 όμιλοι 4ων ομάδων όπου όλοι παίζουν με όλους.

Στα προημιτελικά θα προκρίνονται οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι δύο καλύτεροι 3οι. Αυτοί οι 8 θα χωρίζονται σε 2 γκρουπ. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου και ο καλύτερος δεύτερος μπαίνουν στο ένα γκρουπ και στο δεύτερο μπαίνουν, οι δύο δεύτερες ομάδες που έμειναν μαζί με τους 2 καλύτερους τρίτους. Μετά θα γίνεται κλήρωση μεταξύ των δυο γκρουπ και θα προκύπτουν τα ζευγάρια των προημιτελικών.

Με το νέο σύστημα το αποτέλεσμα είναι ότι οι ομάδες θα δίνουν 2 αγώνες λιγότερους σε σχέση με το παρελθόν, αφού μέχρι τώρα οι ομάδες έδιναν οκτώ αγώνες ενώ τώρα θα δώσουν το πολύ έξι. Με τους λιγότερους αγώνες θα προστεθούν στις ομάδες δύο μέρες ξεκούρασης μεταξύ των αγώνων στην πρώτη φάση και μια στην τελική.

 

 

 

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…