Κεντρική Διεθνή Σταματάει το μπάσκετ ο Ντατόμε (vid)

Σταματάει το μπάσκετ ο Ντατόμε (vid)

Λουίτζι Ντατόμε

«Κρεμάει παπούτσια» στα 35 του ο Λουίτζι Ντατόμε!

Ο Λουίτζι Ντατόμε με ένα υπέροχο βίντεο που δημοσίευσε στα social media, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, με τον Ιταλό γκαρντ να λέει «αντίο» στο μπάσκετ σε ηλικία 35 ετών.

Η Αρμάνι λίγο αργότερα με ανακοίνωση της, τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον σύλλογο γράφοντας:

«Η Αρμάνι ευχαριστεί τον Λουίτζι Ντατόμε για όλα όσα έκανε και εννοούσε αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν μαζί. Κατά τη διάρκεια των τριών σεζόν του στο Μιλάνο, ο Λουίτζι Ντεατόμε κέρδισε το πρωτάθλημα το 2022 και το 2023, το Κύπελλο Ιταλίας το 2021 και το 2022, το Super Cup το 2020 και έγινε ο πρώτος Ιταλός σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague.

Η Αρμάνι έπαιξε επίσης μαζί του το Final Four του 2021. Ήταν ο MVP των Final Eight του Coppa Italia του 2021 και των πλέι οφ του 2023. Σκόραρε επίσης 23 πόντους στον αγώνα 6 του τελικού του πρωταθλήματος του 2022. Είχε έρθει για να κερδίσει στην Ιταλία ως πρωταγωνιστής.

Με πέντε τρόπαια σε τρία χρόνια πέτυχε τον στόχο του. Αλλά πολύ περισσότερο από αυτό, μαζί με τους Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Κάιλ Χάινς και Νικολό Μέλι, συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία όχι τόσο μιας νικηφόρας ομάδας αλλά μιας κουλτούρας, ενός τρόπου ύπαρξης και πράξης που θα παραδοθεί στις νέες γενιές παικτών της Αρμάνι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…