Κεντρική Ήφαιστος Λήμνου Η ομάδα πρότυπο του Ηφαίστου Λήμνου

Η ομάδα πρότυπο του Ηφαίστου Λήμνου

ifaistos

Η Λήμνος μπήκε στο μπασκετικό χάρτη της Ελλάδας το περασμένο καλοκαίρι, χάρη  στην οικογένεια Μπούμπουρα, η οποία αποφάσισε να δημιουργήσει μία ομάδα πρότυπο που θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια.

Ο λόγος για τον Ήφαιστο, τη νησιωτική ομάδα που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της με την εντυπωσιακή σεζόν που κάνει, αλλά και με την εξαιρετική οργάνωση της.

Μία ομάδα που ξεκίνησε από το μηδέν, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να εμπιστεύεται την προσπάθεια της οικογένειας Μπούμπουρα, αναλαμβάνοντας τον Ήφαιστο, ο οποίος δεν είχε καν γήπεδο.

Το κλειστό της Λήμνου, το οποίο δεν είχε φιλοξενήσει ποτέ επαγγελματικό αγώνα, ανακατασκευάστηκε κι έγινε ένα μικρό στολίδι, ο κόουτς Μανωλόπουλος σε συνεργασία με τη διοίκηση έφτιαξε ένα πολύ δυνατό και δεμένο σύνολο με ποιοτικούς ξένους κι Έλληνες παίκτες, ενώ ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια, έχοντας κάνει sold out και στα εννέα εντός έδρας παιχνίδια.

apo gipedo ifaistos 3

Τα εντυπωσιακά αποδυτήρια του Ηφαίστου

apo gipedo ifaistos 2

Η δουλειά των ανθρώπων του Ηφαίστου και του κόουτς Μανωλόπουλου δεν άργησε να φανεί στο παρκέ. Οι νησιώτες εκμεταλλεύτηκαν αρχικά το κάστρο της Λήμνου, κάνοντας έξι σερί νίκες στην έδρα τους, οι οποίες τους επέτρεψαν να καθαρίσουν από νωρίς την υπόθεση παραμονής και να κοιτάξουν πιο ψηλά, δηλαδή τα πλέι οφ.

Στις 29 Δεκεμβρίου, ο Ήφαιστος Λήμνου άλωνε το Ρέθυμνο κι έπαιρνε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, για να ακολουθήσουν τα διπλά σε Νέα Σμύρνη και Ρόδο.

Το μεγαλύτερο διπλό, όμως, ήρθε το περασμένο Σάββατο. Οι νησιώτες πανηγύρισαν μία ιστορική εκτός έδρας νίκη, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 75-73 στη Θεσσαλονίκη, χάρη στο buzzer beater του Φρεϊμάνις που μαζί με τους συμπαίκτες του ξεγέλασαν την ασπρόμαυρη άμυνα.

Ο Ήφαιστος έδειξε ότι είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα, βγάζοντας πολλές συνεργασίες οι οποίες αποτυπώνονται στις 25 ασίστ που είχε. Η τελευταία μάλιστα από αυτές από τον Μπρέιζελτον στον Φρεϊμάνις, του χάρισε και τη νίκη. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου έφτασε τις 20+ ασίστ αφού το ρεκόρ της μέχρι πρότινος, ήταν οι 18 του πρόσφατου αγώνα με τον Κολοσσό.

Στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι ο Ήφαιστος έχει εξαιρετική χημεία, αφού αποτελεί τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν έχει κάνει ούτε μία αλλαγή στο ρόστερ της από το ξεκίνημα της σεζόν.

Η τελευταία φάση στη Θεσσαλονίκη

Ο Ήφαιστος έκανε το μπαμ της αγωνιστικής κι ανέβηκε στο 11-8, κλειδώνοντας ουσιαστικά την έβδομη θέση (στο +3 από τον όγδοο Χολαργό), ενώ μπορεί να κοιτάζει ακόμα ψηλότερα, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις μία νίκη παραπάνω. Να σημειωθεί ότι οι νησιώτες έχουν νικήσει μέσα-έξω τους Θεσσαλονικείς ΠΑΟΚ μέσα είχε χάσει μόνο από τους αιώνιους), έχοντας το πλεονέκτημα σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

Το πρόγραμμα τους μέχρι το φινάλε επιτρέπει… όνειρα, μιας και είναι σχετικά βατό, αφού από τα 7 παιχνίδια που απομένουν, τα τέσσερα είναι στην έδρα τους.

Το πρόγραμμα

Ήφαιστος – ΑΕΚ
Προμηθέας – Ήφαιστος
Ήφαιστος – Χολαργός
Κύμη – Ήφαιστος
Ήφαιστος
– Ρέθυμνο
Ήφαιστος
– Άρης
Λαύριο – Ήφαιστος

Το ερχόμενο Σάββατο (23/5, 15:45), ο Ήφαιστος θα υποδεχθεί την ΑΕΚ, όντας έτοιμος να γράψει νέα χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Ο κόουτς Μανωλόπουλος θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα και στόχος του είναι να οδηγήσει τους νησιώτες σε ακόμα μία τεράστια νίκη.

Το δέκατο σερί sold out μοιάζει δεδομένο κι άπαντες στο στρατόπεδο του Ηφαίστου ευελπιστούν να ξαναζήσουν στιγμές… παράνοιας, όπως οι παρακάτω στα αποδυτήρια μετά την άλωση της έδρας του ΠΑΟΚ.

 

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Ήφαιστος Λήμνου

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…