Κεντρική NBA Ο μέγας, Τζέιμς Χάρντεν και το νέο, θαυμαστό έργο του! (vid)
NBA

Ο μέγας, Τζέιμς Χάρντεν και το νέο, θαυμαστό έργο του! (vid)

james harden 3

Ο Τζέιμς Χάρντεν συνεχίζει ακάθεκτος, σε έναν δρόμο που μόνο αυτός θα μπορούσε να έχει χαράξει ανάμεσα σε όλους τους παίκτες του NBA! Ο “Beard” έφθασε στα κλασικά, τεράστια νούμερά του, ήταν αποδοτικός και συνέβαλλε τα μέγιστα στις clutch συνθήκες, οδηγώντας τους Χιούστον Ρόκετς στην ανατροπή και τη νίκη εναντίον των Ορλάντο Μάτζικ με 103-98.

https://twitter.com/espn/status/1089713306623987712

Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν σταμάτησε στους 40 πόντους με 10/15 δίποντα, 4/12 δίποντα και 8/9 βολές και σημείωσε την 8η 40άρα του μέσα στον Ιανουάριο! Επίσης, μάζεψε 11 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ κι έδωσε 3 τάπες στους αντιπάλους του, με τον κόουτς των Ρόκετς, Μάικ Ντ’Αντόνι να τον αποκαλεί “point-center”, χάρη στον τρόπο που κατορθώνει να μαρκάρει τους αντίπαλους ψηλούς.

Μετά τη χθεσινή του παρουσία, ο Χάρντεν έφθασε τα 23 σερί ματς με +30 πόντους, διατηρώντας την 4η καλύτερη σχετική επίδοση όλων των εποχών ενώ έχει ξεπεράσει τους 40 πόντους στα 12 από τα τελευταία 17 παιχνίδια του. Επίσης, οι 18 40άρες που έχει πετύχει την τρέχουσα σεζόν είναι οι περισσότερες που έχει πετύχει παίκτης στα πρώτα 46 ματς της σεζόν μετά τη σεζόν 1986-87, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είχε επαναλάβει το εν λόγω κατόρθωμα.

Μιας και γίνεται λόγος για τον κορυφαίο όλων των εποχών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρντεν μετρά 36.3 πόντους ανά αγώνα φέτος, στην κορυφαία επιθετική συγκομιδή από τότε που ο “MJ” φόρτωνε τα καλάθια με 37.1 πόντους σε κάθε ματς (1986-87)!

Τα κλασικά step-back, τα drives από την αριστερή και τη δεξιά πλευρά, τα καλάθια μέσα στα “δόντια” της αντίπαλης άμυνας αλλά και τα floaters είχαν περίοπτη θέση στο επιθετικό παιχνίδι του Χάρντεν ενώ, έπαιξε άριστη άμυνα στο ποστ, περιορίζοντας σημαντικά τον σταρ του Ορλάντο, Νίκολα Βούτσεβιτς στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός ήταν κι ο λόγος που ο Ντ’Αντόνι δήλωσε μετά το τέλος του ματς ότι ο “Beard” θα έπρεπε να ψηφιστεί ως βασικός ψηλός του All-Star Game κι όχι ως κοντός!

Το στοιχείο που ξεχώρισε, βέβαια, ήταν στα κρίσιμα σημεία. Συγκεκριμένα, ο Χάρντεν ευστόχησε στο step-back τρίποντο για το 98-95 (1:14 για το φινάλε) αλλά και στο πιο σημαντικό δίποντο για το 100-95 (30.5” για το φινάλε). Τέλος, έριξε τάπα στον Έβαν Φουρνιέρ στην αμέσως επόμενη φάση, διασφαλίζοντας τη νίκη για το Χιούστον, το οποίο επέστρεψε από το -16 και πήρε ακόμη μια νίκη, την 3η συνεχόμενη για εκείνους!

Τα highlights του Χάρντεν

https://www.youtube.com/watch?v=lhojwophtZo

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Προκρίθηκαν στους ημιτελικούς οι Κάβαλιερς

Το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς πήραν οι Κάβαλιερς. Το Κλίβελαντ είναι η ομάδα που θα …