Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ “Θα χρειαστεί μια μικρή επέμβαση ο Γκος”

“Θα χρειαστεί μια μικρή επέμβαση ο Γκος”

omadiki paok

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της φανέλας και του χορηγού, ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την κατάσταση της ομάδας, για το παιχνίδι με τη Βόννη και για τους τραυματίες Γκος και Τέπιτς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για αυτά που δεν έκανε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Τέλεκομ Βόννης: “Θα έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα, να είμαστε πιο σκληροί στις μάχες ένας εναντίον ενός, να βάλουμε καλύτερα το σώμα μας και φυσικά, να ελέγξουμε καλύτερα το επιθετικό τους τρανζίσιον, που ξέραμε από πριν ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι, ειδικά στο γήπεδο τους. Δυστυχώς, δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε κυρίως πνευματικά, μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι που παίξαμε την Κυριακή. Έπρεπε να το κάνουμε καλύτερα, δεν το κάναμε, δεχόμενοι πάρα πολλούς πόντους στην άμυνα”.

Για το αν έπαιξε ρόλο το πνευματικό κομμάτι ή το σωματικό περισσότερο: “Έπαιξαν ρόλο και τα δύο γιατί όταν έχεις καταθέσει ψυχή και σώμα για να είσαι ανταγωνιστικός, όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό, που κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να επιστρέψουμε. Βρήκαμε απέναντι μας μια ομάδα που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί για να παραμείνει ζωντανή στην τροχιά της πρόκρισης. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα που σε σχέση με τα νούμερα της, έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι εμάς. Στη διοργάνωση σούταρε με 30% και προχθές είχε 60%, έχοντας μάλιστα τα 7 από τα 13 τρίποντα της, από τους ψηλούς της παίκτες. Ήταν κάτι απρόβλεπτο, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε προσεγγίσει καλύτερα αμυντικά το παιχνίδι μας”.

Για το θέμα του ΠΑΟΚ με τις γερμανικές ομάδες τα τελευταία χρόνια: “Η ενέργεια είναι ένα κομμάτι που αφορά κυρίως τους αθλητές τους οποίους έχεις. Τα ατομικά χαρακτηριστικά, παίζουν σίγουρα ρόλο. Είχαν παιχνίδι την Κυριακή, δεν είχαν όμως τη δική μας μετακίνηση. Ο όμιλος είναι πολύ ανοικτός, είμαστε σε έναν όμιλο που είναι ίσως ο πιο δύσκολος. Οι ομάδες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη. Πρέπει να δίνεις το 100%, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, παίζει ρόλο και σε τι μέρα θα είναι οι παίκτες. Έχουμε ήδη ξεχάσει αυτό το παιχνίδι, προχωράμε, έχουμε άλλους πέντε αγώνες στο BCL, πρέπει να είμαστε δυνατοί για το επόμενο παιχνίδι”.

Για το αν προβλημάτισε περισσότερο η εμφάνιση από το αποτέλεσμα: “Δε μπορείς να βάζεις στο μυαλό σου τι εμφάνιση έκανες. Η ομάδα έπαιξε σε πολύ καλό επίπεδο στο επιθετικό κομμάτι, δημιουργήσαμε πολλές καταστάσεις για να σκοράρουμε. Ήμασταν άστοχοι στις βολές, σε πολλά εύκολα καλάθια και χάσαμε και πολλά ανοικτά σουτ. Η συνέχεια είναι μπροστά μας όμως, έχουμε παιχνίδι πρωταθλήματος, θεωρώ ότι ελέγχουμε την κατάσταση αυτήν τη στιγμή με βάση τη βαθμολογία και όταν έρθει ξανά η ώρα τον Γενάρη, θα ασχοληθούμε με το BCL”.

Για την κατάσταση Γκος και Τέπιτς: “Ο Γκος έχει ένα μικρό αλλά σοβαρό πρόβλημα, με την έννοια ότι δε μπορεί να προπονηθεί με την ομάδα. Αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στο νοσοκομείο για να κάνει μία μαγνητική. Θα χρειαστεί σίγουρα να κάνει μία μικρή επέμβαση, να αφαιρέσει ένα πρόβλημα που έχει. Το θέμα είναι πότε θα την κάνει, γιατί μας πιέζει πολύ ο χρόνος και τα παιχνίδια. Το βράδυ-αύριο το πρωί θα ξέρουμε πότε θα χρειαστεί να μείνει εκτός για ένα μικρό χρονικό διάστημα εκτός. Είναι μια επέμβαση ρουτίνας, ημερών. Θα δούμε πότε είναι το καλύτερο, χρονικά, σημείο για να χάσει κάποιες προπονήσεις. Δε θέλουμε να χάσει παιχνίδι. Ο Τέπιτς δείχνει καλύτερα, θα δούμε και σήμερα στην προπόνηση σε ποια κατάσταση βρίσκεται, αλλά νομίζω ότι είναι σε κατάσταση να παίξει στο 100%”.

Για την κατάσταση του Πανιωνίου και αν το παιχνίδι είναι κομβικό: “Δεν είναι κομβικό. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όπως και αυτό, αλλά δεν είναι κομβικό. Η εικόνα του Πανιωνίου με βάση την εικόνα του στο τελευταίο παιχνίδι με το Περιστέρι, δείχνει και το βαθμό δυσκολίας. Όπως έχω ξαναπεί δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι , εμείς το ξέρουμε πολύ καλά. Ο Πανιώνιος θα είναι στο γήπεδο του, με τη βοήθεια του κόσμου, με καλούς πλέον ξένους παίκτες, με τον Παπαντωνίου και στην έδρα του, κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια πάρα πολύ εύκολα”.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σιαφάκας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …