Κεντρική Διεθνή Δεν συμφωνεί με τα ”παράθυρα” ο Τούρκογλου!

Δεν συμφωνεί με τα ”παράθυρα” ο Τούρκογλου!

tourkoglou

Την αντίθεση του εξέφρασε ο Χέντο Τούρκογλου με τα ”παράθυρα” της FIBA, τονίζοντας την δυσάρεστη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της τούρκικης ομοσπονδίας:

Προφανώς και υπάρχει μία μάχη ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, ενώ οι ομάδες μας έχουν καταλάβει ότι είναι σημαντικό για τη χώρα μας συμμετέχει στο παγκόσμιο Κύπελλο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες,οι ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν αρκετούς ξένους παίκτες για να δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο για εκείνους, αλλά έχουν κάνει μία προσπάθεια, παίζοντας με τους ξένους και αφήνοντας τους Τούρκους να πάνε στην εθνική ομάδα. Είναι ωραίο που τους άφησαν.

Όμως, αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Τουλάχιστον, αυτό θέλω εγώ. Αυτή είναι μία διαφωνία ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα και δεν κάνει καλό. Οι καλύτεροί μας παίκτες είναι στην Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ. Δεν μπορούν να παίξουν στα προκριματικά. Αυτό, μας επηρεάζει στα εισιτήρια, επηρεάζει εμάς και τους χορηγούς. Η FIBA και η Ευρωλίγκα θα πρέπει να δουν το καλό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ελπίζω αργά ή γρήγορα να βρεθεί μία λύση και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε: Να παίζουμε το καλοκαίρι και να έχουμε μεγάλες διοργανώσεις. Αυτή η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τις ομοσπονδίες, αλλά ούτε για τις ομάδες και τους παίκτες. Εάν τιμωρήσεις τις ομάδες, τιμωρείς τους παίκτες. Γι’ αυτό πολλές αποφεύγεται αυτό. Ελπίζω αυτό το καλοκαίρι να βρεθεί μία λύση”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…