Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Σκουρτόπουλος:”Να κάνουμε το καθήκον μας”

Σκουρτόπουλος:”Να κάνουμε το καθήκον μας”

thanasis skourtopoulos

Βέβαιος ότι η Εθνική θα είναι αυτή που πρέπει εναντίον της Γερμανίας(30/11,19.00), εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος σε δηλώσεις του.

Αναλυτικά:

”Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Γερμανία. Είναι μια πολύ καλή και αθλητική ομάδα, τρέχουν επί 40 λεπτά και έχουν έναν υψηλό ρυθμό ανεξάρτητα από το σκορ, ενώ δείχνουν μεγάλη διάθεση. Πιστεύω πως ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα με την ομάδα της Γερμανίας. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Είχαμε πολλά προβλήματα αυτή τη φορά, όχι μόνο τα γνωστά της Ευρωλίγκας αλλά και τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά έχουμε μια ομάδα έτοιμη να ανταποκριθεί μέσα στο γήπεδο και για μια ακόμη φορά να κάνει το καθήκον της.

Σίγουρα θα καταφέρουν να πάρουν συμμετοχή όλοι, είτε κόντρα στη Γερμανία είτε απέναντι στη Σερβία τη Δευτέρα. Είναι και μια επιβράβευση γιατί όλο αυτό το διάστημα όποτε χρειάστηκε όλα αυτά τα παιδιά ήταν μαζί μας. Καλέσαμε και κάποια νεαρά παιδιά, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τι εστί η Εθνική. Πρέπει να προετοιμάσουμε το επόμενο βήμα βάζοντας κάποια παιδιά για να έχουν αρχικά επαφή με την ομάδα και στη συνέχεια να έχουν πιο σημαντικό ρόλο. Θα ανακοινώσουμε μετά την προπόνηση τη δωδεκάδα. Είναι κάπως πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Όποιος μείνει εκτός για την Παρασκευή, πιστεύω πως τη Δευτέρα θα μπορέσουμε να τον επιβραβεύσουμε, έστω και με έναν μικρό χρόνο συμμετοχής”.

Για την επερχόμενη αντίπαλο, την Γερμανία πρόσθεσε:”Το γερμανικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα της χώρας έχει ανέβει πολύ. Έχουν καλό παραγωγικό πρόγραμμα, καλής ποιότητας ξένους, μια πολύ σοβαρή λίγκα και στέλνουν πολλά παιδιά στα κολέγια. Είναι πολύ δυνατή ομάδα, διαθέτει παίκτες με σημαντικό ρόλο στο Basketball Champions League και το Eurocup και είδαμε πως παρά τις απουσίες που είχαν όπως όλες οι ομάδες, δημιούργησαν σε όλα τα παράθυρα μια πολύ δυνατή ομάδα”.

Τέλος σχολίασε την παρουσία της Εθνικής στην πόλη της Πάτρας:”Είναι ευχάριστο που βρισκόμαστε εδώ. Είναι μια πόλη σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ. Το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ο Προμηθέας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και από αυτή ωφελήθηκε και το συγκεκριμένο γήπεδο, το οποίο έχει αναμορφωθεί. Είναι κάτι που χρειαζόταν η πόλη της Πάτρας γιατί διαθέτει πολλά γήπεδα, αλλά όχι πολλά για διεθνείς αγώνες. Νομίζω πως είναι πολύ καλή ιδέα να έρθει η Εθνική εδώ και πιστεύω πως ο κόσμος θα την αγκαλιάσει. Δουλεύουμε ήδη τρεις μέρες εδώ, είναι πολύ καλά τα πράγματα και ελπίζω αύριο να ολοκληρωθεί η παρουσία μας εδώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Κώνστας
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…